Συστατικά
1 κούπα Μαυρομάτικα φασόλια
4 -5 φύλλα Μαρούλι
1 μέτρια Πιπεριά γλυκιά
1 μικρό Κρεμμύδια
3 μικρές Πιπεριές καυτερές
1 σκελίδα Σκόρδο
1 τεμάχιο Αβοκάντο
2 κουταλιές της σούπας Λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι Κρασί
λίγο Πιπέρι καγιέν
λίγο Ταμπάσκο
Αλάτι
Πιπέρι
Βήματα
1Αν χρησιμοποιείτε ξερά μαυρομάτικα, μουλιάστε τα για 2-3 ώρες και κατόπιν βράστε τα σε αλατισμένο νερό για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατέψτε τα φασόλια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
3. Σε ένα shaker αναμιγνύουμε το αβοκάντο με το χυμό λεμόνι, το λάδι, το ξύδι, το ταμπάσκο, το πιπέρι καγιέν και τη ζάχαρη
4. Περιχύνουμε με το μίγμα μας τα μαυρομάτικα φασόλια
5. Τέλος, κόβουμε και προσθέτουμε το μαρούλι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε τη σαλάτα μας κρύα.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες