Πέρκα με πατάτες, πιπεριές και σάλτσα μουστάρδας!

Σήμερα το μενού μας έχει ψαράκι! Πεντανόστιμη συνταγή για πέρκα, με πατάτες, πιπεριές, καρότα και υπέροχη, πηχτή σάλτα μουστάρδας. Εύκολη πέρκα με διάφορα λαχανικά και σάλτσα, που θα λατρέψει όλη η οικογένεια! Ειδικά τα παιδάκια σας θα τους γίνει το αγαπημένο τους ψάρι!

Εκτέλεση

Σοτάρουμε πρώτα στη μίση ποσότητα ελαιόλαδου που θα χρησιμοποιήσουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τις πιπεριές, την πιπεριά Φλωρίνης το καρότο κομμένο σε ροδέλες και τις πατατούλες κομμένες σε κομμάτια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, την ρίγανη, το θυμάρι, τον μαϊντανό και 3 κουταλιές μουστάρδα. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί λίγο συμπληρώνουμε ζεστό νερό να καλυφθούν οι πατατούλες.

Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να μαλακώσουν. Στη συνεχεία αραδιάζουμε πάνω απ τις πατάτες τα κομμάτια του ψαριού, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα ρίγανη και μαϊντανό. Θέλει περίπου 10 λεπτά! Αν έχει πολλά υγρά το φαγητό , βγάζουμε το ψαράκι κ συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το μαγείρεμα.

Πριν το σβήσουμε χτυπάμε σ ένα σέικερ το υπόλοιπο ελαιόλαδο με άλλη μια κουτάλια μουστάρδα και το χυμό ενός λεμονιού και περιχύνουμε το φαγητό! Αν θέλουμε πιο πηχτή σαλτσούλα, διαλύουμε σε λίγο νεράκι 1 κουτάλια κοφτή κορν φλαουρ και προσθέτουμε λίγο πριν το τέλος!

Πέρκα με πατάτες, πιπεριές και σάλτσα μουστάρδας!

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Γαρυφαλιά Γ. Κάκαρη

Close