συνταγή-για-μπουγιουρντί-

Πικάντικο Μπουγιουρντί Θεσσαλονίκης. Συνταγή για  Πικάντικο μπουγιουρντί Θεσσαλονίκης με τυρί φέτα, φρέσκια ντομάτα, τριμμένη γκούντα και καυτερή πάπρικα.

Το μπουγιουρντί είναι ένας πεντανόστιμος πικάντικος μεζές σε πήλινο που συνοδεύει υπέροχα τα κρεατικά μας ή μπορούμε να το απολαύσουμε με μπυρίτσα, κρασάκι, τσίπουρο ή ούζο. Το μπουγιουρντί υπάρχει στους καταλόγους των περισσότερων μεζεδοπωλείων όμως μπορούμε να το φτιάξουμε πανεύκολα και μόνοι μας.

Έτσι σήμερα θα σας δείξουμε πως με μόνο 5 πολύ φθηνά υλικά μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικό πικάντικο μπουγιουρντί θεσσαλονίκης  για κάθε περίσταση του σπιτιού μας. Φρέσκια ντομάτα κομμένη σε ροδέλες, τριμμένη γκούντα, θρυμματισμένη φέτα, πικάντικη πάπρικα και λίγο ελαιόλαδο. Η νοστιμιά του θα σας καταπλήξει.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Πικάντικο Μπουγιουρντί Θεσσαλονίκης:

Πικάντικο- Μπουγιουρντί -Θεσσαλονίκης-

Εκτέλεση για το μπουγιουρντί

Στην αρχή πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες. Παίρνουμε ένα πήλινο και βάζουμε στον πάτο λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε μερικές φέτες ντομάτας και από πάνω θρυμματίζουμε με τα χέρια μας την φέτα. Καλύπτουμε την φέτα με μερικές ακόμη φέτες ντομάτας.

Δείτε ακόμα Ουζομεζές με χταπόδι

Προσθέτουμε στο μπουγιουρντί την καυτερή πάπρικα και κλείνουμε το πήλινο με το καπάκι του. Ψήνουμε το μπουγιουρντί στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά και στην συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι του, προσθέτουμε την τριμμένη γκούντα και ψήνουμε για λίγο ακόμη το μπουγιουρντί χωρίς καπάκι για να λιώσει η γκούντα και να ροδίσει.

Tips για το Πικάντικο Μπουγιουρντί Θεσσαλονίκης

Μπορούμε να βάλουμε λιγότερη ή περισσότερη καυτερή πάπρικα, ανάλογα πόσο καυτερό μας αρέσει το μπουγιουρντί. Οι δοσολογίες των υλικών διαφέρουν ανάλογα το γούστο μας και πόσα μπουγιουρντί θέλουμε να φτιάξουμε.

Πικάντικο- Μπουγιουρντί -Θεσσαλονίκης-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close