Πίτα χωρίς φύλλο με φέτα και βλίτα_

Πίτα με χωρίς φύλλο με φέτα και  βλίτα που θα σας ξετρελάνει.

Τα βλίτα είναι χόρτα με τεράστια θρεπτική αξία και πολύ πλούσια γεύση. Βλίτα τρώμε συνήθως είτε σκέτα σε σαλάτα, αφού πρώτα τα έχουμε βράσει και έχουμε προσθέσει μπόλικο λεμόνι, είτε μέσα σε νόστιμες χορτόπιτες. Σήμερα λοιπόν θα μαγειρέψουμε μία πεντανόστιμη και πανεύκολη πίτα χωρίς φύλλο με φέτα και βλίτα .

Ουσιαστικά βάζουμε όλα τα υλικά μας σε μία λεκάνη και τα ζυμώνουμε. Στην συνέχεια ψήνουμε την πίτα μας και είναι έτοιμη. Πιο εύκολη δεν γίνεται. Αυτή την πίτα χωρίς φύλλο με φέτα  με βλίτα μπορεί να την φτιάξει ακόμη και κάποιος αρχάριος στην κουζίνα, όμως έχει τεράστια διατροφική αξία εξαιτίας των βλίτων. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση: 

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το ξινόγαλο, το ελαιόλαδο την θρυμματισμένη φέτα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το καλαμποκάλευρο, και τα βλίτα τα οποία προηγουμένως τα έχουμε βράσει και τα ψιλοκόψει.

Δείτε ακόμα Βλίτα με κολοκυθάκια και πατάτα

Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί και να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Αφού το μείγμα μας είναι έτοιμο παίρνουμε ένα ταψί και το βουτυρώνουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα εκεί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για περίπου 50 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.

Πίτα_ χωρίς _φύλλο_ με_ φέτα_ και_ βλίτα_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Milka Arandjelović

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close