Πίτα με χωρίς φύλλο με φέτα και βλίτα που θα σας ξετρελάνει.
- αυγα 4
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κεσεδάκι
- ξινόγαλα 200 ml
- ελαιολαδο 150 ml
- φέτα 300 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1
- αλατι 1 κ.γ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 220 γρ.
- καλαμποκάλευρο 220 γρ.
- βλήτα 500gr
Υλικά
Τα βλίτα είναι χόρτα με τεράστια θρεπτική αξία και πολύ πλούσια γεύση. Βλίτα τρώμε συνήθως είτε σκέτα σε σαλάτα, αφού πρώτα τα έχουμε βράσει και έχουμε προσθέσει μπόλικο λεμόνι, είτε μέσα σε νόστιμες χορτόπιτες. Σήμερα λοιπόν θα μαγειρέψουμε μία πεντανόστιμη και πανεύκολη πίτα χωρίς φύλλο με φέτα και βλίτα .
Ουσιαστικά βάζουμε όλα τα υλικά μας σε μία λεκάνη και τα ζυμώνουμε. Στην συνέχεια ψήνουμε την πίτα μας και είναι έτοιμη. Πιο εύκολη δεν γίνεται. Αυτή την πίτα χωρίς φύλλο με φέτα με βλίτα μπορεί να την φτιάξει ακόμη και κάποιος αρχάριος στην κουζίνα, όμως έχει τεράστια διατροφική αξία εξαιτίας των βλίτων. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το ξινόγαλο, το ελαιόλαδο την θρυμματισμένη φέτα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το καλαμποκάλευρο, και τα βλίτα τα οποία προηγουμένως τα έχουμε βράσει και τα ψιλοκόψει.
Δείτε ακόμα Βλίτα με κολοκυθάκια και πατάτα
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί και να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Αφού το μείγμα μας είναι έτοιμο παίρνουμε ένα ταψί και το βουτυρώνουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα εκεί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για περίπου 50 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Milka Arandjelović
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες