Συνταγή για τραγανή χορτόπιτα με φύλλο κρούστας. Μια μυρωδάτη, τραγανή χορτόπιτα που η γέμισή της είναι με σέσκουλα, καυκαλήθρες πράσο και άλλα μυρωδικά και φυσικά φέτα, που πραγματικά θα σας ενθουσιάσει.
- σέσκουλα 2 ματσάκια
- καυκαλίθρες 1 ματσάκι
- άνηθος 1 ματσάκι
- μαιντανος 1/2 ματσάκι
- κρεμμυδι 2 φρέσκα
- κρεμμυδι 1 πολύ μεγάλο ξερό
- πράσο 3 όχι πολύ χοντρά
- αυγα 2
- αλατι Κατά βούληση θαλασσινό
- πιπέρι Κατά βούληση
- φέτα Κατά βούληση
Υλικά
- φυλλο κρουστας 450 γρ.
Για το φύλλο
Μια πολύ λαχταριστή και τραγανή χορτόπιτα με φέτα, που είναι και πολύ υγιεινή
Το φύλλο είναι κρούστας, οπότε αυτή την πίτα μπορεί να την δοκιμάσει και κάποια ή κάποιος που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στην κουζίνα και πόσο μάλλον στις πίτες. Είναι μία αρκετά εύκολη συνταγή για χορτόπιτα που θα σας αρέσει πολύ και μπορείτε να την απολαύσετε είτε σαν πρωινό, είτε σαν ορεκτικό στο μεσημεριανό και το βραδινό σας είτε σαν κυρίως γεύμα το βράδυ.
Δείτε ακόμα Πατατόπιτα της γιαγιάς: Στριφτή και νηστίσιμη
Τα παιδιά θα την λατρέψουν και είναι μία καλή ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα υγιεινά χορταρικά. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και την Παραδοσιακή Σπανακόπιτα με φέτα και χειροποίητο φύλλο. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής :
Εκτέλεση για την τραγανή χορτόπιτα με φύλλο κρούστας και φέτα
Στην αρχή πλένουμε και στραγγίζουμε τα σέσκουλα, τις καυκαλήθρες, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τα πράσα και το φρέσκο κρεμμύδι. Τα σουρώνουμε καλά από τα νερά με ένα σουρωτήρι. Στην συνέχεια τα ψιλοκόβουμε σε μία λεκάνη και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σταθούν για 15-20 λεπτά και να βγάλουν τα υγρά τους.
Στην συνέχεια τα σφίγγουμε με τις παλάμες μας για να μαραθούν και να αποβάλλουν όσα περισσότερα υγρά γίνεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα μειωθεί ο όγκος της γέμισης στο μισό. Στην συνέχεια προσθέτουμε την φέτα, το τριμμένο πιπέρι και τα αυγά.
Δείτε ακόμη Συνταγή για κρεατόπιτα ή κιμαδόπιτα με ψωμένια ζύμη
Παίρνουμε ένα ρηχό ταψί και στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας σουρωτά και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο το καθένα ξεχωριστά. Κάτω βάζουμε 6 φύλλα. Αδειάζουμε μέσα την γέμιση και την περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα σουρωτά την γέμιση και ραντίζουμε την πίτα με ελαιόλαδο. Στρίβουμε τις άκρες των φύλλων.
Στο τέλος χαράζουμε την χορτόπιτα σε κομμάτια, την ραντίζουμε με λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο και την ψήνουμε στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Kalliopi Lisgari
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα