Πίτα- για -την- νηστεία του -Δεκαπενταύγουστου-

Συνταγή για Πίτα για την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου .Νηστίσιμη πίτα για την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου με κόκκινες και πράσινες πιπεριές, νηστίσιμη φέτα, νηστίσιμο φύλλο σφολιάτας, ελιές και ντομάτα.

Στην σημερινή μας συνταγή θα δούμε μία νηστίσιμη πίτα που μπορούμε να την απολαύσουμε σε κάθε περίοδο νηστείας αλλά και όλο τον υπόλοιπο χρόνο αφού εκτός από νηστίσιμη είναι και vegan. Είναι μία πεντανόστιμη νηστίσιμη πίτα για την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου με κόκκινες και πράσινες πιπεριές, νηστίσιμη φέτα, νηστίσιμο φύλλο σφολιάτας, ελιές και ντομάτα.

Μπορούμε να την προσφέρουμε και στα παιδιά μας, στο σχολείο ενώ μπορούμε επίσης να την βάλουμε στο μενού του μπουφέ μας ή σε ένα επίσημο τραπέζι μας. Επίσης, μπορούμε τα Καλοκαίρια να την παίρνουμε μαζί μας στην παραλία για τα παιδιά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Πίτα για την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου

Πίτα- για -την- νηστεία του -Δεκαπενταύγουστου-

Εκτέλεση για την Πίτα για την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου

Ψιλοκόβουμε τις πράσινες και τις κόκκινες πιπεριές και αφαιρούμε τελείως τα σπόρια τους. Αφαιρούμε επίσης και τα σπόρια της ντομάτας και τις ψιλοκόβουμε και αυτές. Θρυμματίζουμε την φέτα και αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές. Ψιλοκόβουμε και τις ελιές. Ανακατεύουμε τα υλικά μας σε ένα μπολ μαζί με το πιπέρι.

Παίρνουμε ένα ρηχό ταψί και αλείφουμε τον πάτο του με λίγο ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το τρυπάμε με ένα πιρούνι παντού. Πάνω από το φύλλο σφολιάτας προσθέτουμε το μείγμα των λαχανικών και το σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας.

Δείτε ακόμα Παραδοσιακή νηστίσιμη πίτα από Καλαμπάκα σκέτο γλύκισμα με 2 μόνο υλικά !!!!

Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε στην τελευταία σχάρα του φούρνου, στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα ή εναλλακτικά μέχρι να ροδίσει. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που έχουμε.

Tips για την Πίτα για την νηστεία του Δεκαπενταύγουστου

Το φύλλο σφολιάτας που χρησιμοποιήθηκε είναι νηστίσιμο διότι αντί για βούτυρο έχει μαργαρίνη.

Πίτα- για -την- νηστεία του -Δεκαπενταύγουστου-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ιωαννα Κληρονομου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close