Συνταγή για πίτα μαργαρίτα με γιαούρτι, φέτα και ανθότυρο από τη Σοφία Καρά. Μία μαλακή και αφράτη τυρόπιτα σε υπέροχο σχήμα σαν μαργαρίτα, ιδανική για οικογενειακά, επίσημα και γιορτινά τραπέζια. Γίνεται με γιαούρτι και μαγιά και αξίζει να τη δοκιάσετε!
- γάλα 2 φλιτζάνια
- γιαουρτι 3 κουταλιές της σούπας
- αλατι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκου
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αυγα 4 μόνο ο κρόκος για άλειμμα
- βουτυρο 100 γραμμάρια για άλειμμα
- σπορέλαιο 1 φλιτζανάκι για άλειμμα
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- αλευρι 6 φλυτζάνια περίπου
- φέτα για τη γέμιση
- ανθοτυρο για τη γέμιση
Υλικά
Δείτε επίσης Πως να φτιάξετε ζύμη για αρτοσκευάσματα- Διατηρείται στο ψυγείο για μια βδομάδα
Εκτέλεση για πίτα μαργαρίτα:
Σε μια λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τέλος βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια.
Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε μέσα στο φούρνο να διπλασιαστεί.
Αφού διπλασιαστεί τη χωρίζουμε σε οκτώ ίσα μπαλάκια.
Χωρίζουμε τα οκτώ μπαλάκια σε δυο τετράδες.
Τέσσερα και τέσσερα για να κάνουμε δυο πιτούλες.
Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα μπαλάκι ίσα με ένα πιάτο.
Ανακατεύουμε το βούτυρο με το λάδι και αλείφουμε το πιτάκι.
Το ίδιο κάνουμε και στα άλλα τρία.
Έτσι έχουμε τέσσερα και τέσσερα φύλλα για κάθε πίτα.
Παίρνουμε τα τέσσερα και τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σιγά σιγά σε ένα μεγάλο φύλλο και για περισσότερη βοήθεια με τον πλάστη.
Το αλείφουμε με το μείγμα μας και βάζουμε το υλικό που θέλουμε.
Τυρί ή σπανάκι ή ότι αγαπάει η ψυχή σας.
Η πίτα στη συγκεκριμένη συνταγή είναι ανάμεικτη φέτα με ανθότυρο.
Το ρολάρουμε, το κάνουμε ένα σαλιγκαράκι το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Βγάζουμε από το ψυγείο και πάλι με τα χέρια μας ανοίγουμε ένα φύλλο όσο μπορέσουμε (ανάλογα το ταψί μας).
Αλείφουμε με δυο χτυπημένους κρόκους την πίτα μας , την κόβουμε και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 35 με 40 λ περίπου. Ανάλογα το φούρνο θα δείτε από κάτω αν ψήθηκε.
Δείτε επίσης Συνταγή για μπατζίνα με κολοκυθάκια γιαούρτι και μαγιά
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Πέτρος στο πλευρό του Ρήγα
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- H Γη της Ελιάς : Μαργαρίτα και Βαρώτσος έρχονται κοντά
- Καιρός : Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Πτώση της θερμοκρασίας μέχρι τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του