Υλικά:

Για την γέμιση :

Για το άλειμμα :

Υπέροχη συνταγή για πιτάκια στριφτά από το Live Kitchen και τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Μία υπέροχη συνταγή για πιτάκια στριφτά καλύτερα και από αυτά που αγοράζουμε από τους φούρνους. Είναι τραγανά από έξω και αφράτα από μέσα!

Ο Παναγιώτης Παπαδάκης, μέσα από την εκπομπή του στο Youtube Live Kitchen, αποφάσισε να μας δείξει μία συνταγή για πιτάκια στριφτά  γεμιστά με τυρί φέτα και ξετρελαθήκαμε.

Δείτε ακόμα Τυροστριφταρια της Γκολφως αφράτα με την πιο εύκολη ζύμη

Η συνταγή του έχει σίγουρη επιτυχία και είναι πολύ εύκολη αφού πριν την μοιραστούμε μαζί σας, την φτιάξαμε πρώτα από όλα εμείς. Σας την συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Διαβάστε παρακάτω: 

Ingredients

150 g lukewarm water 150 g vegetable oil 320 g lukewarm milk 9 g dry yeast 1 tbsp sugar 1 tbsp salt Whites from 2 medium eggs 950 g bread flour ————————————- 500-800 g Greek feta cheese Olive oil ————————————– 2 yolks+2 tbsp water ————————————– 20 pieces

GERMAN

ZUTATEN 150 g lauwarmes Wasser 150 g Pflanzenöl 320 g lauwarme Milch 9 g Trockenhefe 1 EL Zucker 1 EL Salz Weiß aus 2 mittelgroßen Eiern 950 g Brotmehl ————————————- 500-800 g griechischer Feta-Käse Olivenöl ————————————– 2 Eigelb + 2 EL Wasser ————————————– 20 Teile

Εκτέλεση για τα πιτάκια στριφτά

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό , το ηλιέλαιο , την ξηρή μαγιά, τα ασπράδια , το χλιαρό το γάλα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι για τσουρέκι μαζί με το αλάτι .

Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Μόλις σχηματιστεί η ζύμη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Μετά από 1 ώρα και αφού έχει φουσκώσει ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι πάνω στον πάγκο και το χωρίζουμε σε μπαλάκια των 70 γρ.

Δείτε ακόμη Συνταγή για τυροπιτάκια όλα 1

Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και παίρνουμε ένα ένα ανοίγοντάς το σε σχήμα ορθογώνιο. Το τραβάμε προσεκτικά με τα χέρια μας να το ανοίξουμε καλά και έπειτα με ένα πινέλο ρίχνουμε ελαιόλαδο. Στην άκρη πέρα για πέρα τοποθετούμε τυρί φέτα και το ρολάρουμε.

Στην συνέχεια το στριφογυρνάμε και το στριφτοπιτάρι είναι έτοιμο. Κάνουμε το ίδιο και με όλα τα άλλα. Αλείφουμε με 2 κρόκους + 2 κτσ νερό το καθένα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 180 c.

Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και έπειτα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε. Αυτά σίγουρα θα είναι Τα πιο νόστιμα πιτάκια στριφτά που έχετε φάει ποτέ σας!! Καλή σας επιτυχία!!!

Δείτε με ένα κλικ εδώ όλες τις συνταγές του Live Kitchen

Πιτάκια στριφτά με φέτα από το Live Kitchen (βίντεο) Συνταγή για_ Πιτάκια_ στριφτά_ από το Live Kitchen_  Πιτάκια_ στριφτά_ από το Live Kitchen_Συνταγη _

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr