Τυροστριφτάρια της Γκόλφως αφράτα με την πιο εύκολη ζύμη

Τυροστριφταρια της Γκολφως αφράτα με την πιο εύκολη ζύμη θα σάς λύσει τα χέρια! Είναι μία ζύμη που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα και πραγματικά είναι πολύ μαλακή, δημιουργώντας τυροστριφτάρια σκέτο αφρό.

    Για το άλειμμα των φύλλων

  • βουτυρο 100 γρ.

Μία πολύ καλή συνταγή για τυροστριφτάρια από την αγαπημένη μας φίλη Γκόλφω Νικολού που μπορεί να αποτελέσει μία μοναδική ιδέα για κολατσιό στο σχολείο και όχι μόνο. Μπορείτε να τα απολαύσετε και σαν βραδινό. Για απογευματινό και να τα γεμίσετε με ότι θέλετε. Με λαχανικά, με ελιές, ακόμη και με πραλίνα. Τα παιδιά σας είμαστε σίγουροι εδώ στο Daddy-Cool.gr ότι θα τα λατρέψουν.

Δείτε ακόμα Αφράτα ψωμάκια με κολοκύθα – Σκέτος αφρός

Εμείς δοκιμάσαμε αυτή την συνταγή και θεωρούμε ότι έχει απόλυτη επιτυχία και είναι πραγματικά πάρα πολύ νόστιμη. Ακόμη να δοκιμάσετε αυτά τα τυροστριφτάρια; Δείτε την εκτέλεση της συνταγής  για Τυροστριφταρια της Γκολφως παρακάτω και δοκιμάστε τα:

Εκτέλεση για την ζύμη για τυροστριφταρια της Γκολφως

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την ξερή μαγιά, το αλάτι, την ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το γάλα το οποίο θα το έχουμε διαλύσει με το γιαούρτι, το αυγό και το ασπράδι του αυγού. Στην αρχή ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα το μείγμα μας.

Στην συνέχεια ζυμώνουμε για λίγο με το χέρι για να ενσωματωθούν τα υλικά. Η ζύμη μας θέλουμε να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.  Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μπαλάκια. Στην συνέχεια ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο.

Εκτέλεση για τα τυροστριφταρια της Γκολφως

Βάζουμε το πρώτο μπαλάκι που το ανοίξαμε σε φύλλο σε ένα ταψί με λαδόκολλα 32 εκ. Το στρώνουμε στο ταψί και βάζουμε βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Ρίχνουμε το τριμμένο μαλακό τυρί και αρκετή φέτα. Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο με τον τρόπο που ανοίξαμε και το πρώτο.

Στρώνουμε το δεύτερο φύλλο στο ταψί, πάνω από τα τυριά. Απλώνουμε καλά την ζύμη με τα χέρια και βάζουμε βούτυρο και πάλι παντού. Βάζουμε λίγη φέτα πάνω από το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε την πίτα μας σε ορθογώνια παραλληλόγραμμα με ένα μαχαίρι.

Πιάνουμε το κάθε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο με το χέρι μας και το γυρνάμε προς μία κατεύθυνση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και στα υπόλοιπα ορθογώνια παραλληλόγραμμα. Αφήνουμε για 40 λεπτά να φουσκώσουν, σκεπασμένα σε ζεστό μέρος.

Μετά τα 40 λεπτά αφού φουσκώσουν (αν δεν έχουν φουσκώσει τα αφήνουμε και άλλο), τα αλείφουμε με κρόκο αυγού που τον έχουμε αραιώσει με λίγο γάλα. Αν θέλουμε βάζουμε και λίγο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα στους 190-200 βαθμούς Κελσίου, εστία πάνω κάτω. Το ψήσιμο διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.

Tips για τα Τυροστριφταρια της Γκολφως

Αντί για ηλιέλαιο βάζουμε καλαμποκέλαιο ή ό,τι λάδι έχουμε. Αν χρειαστεί στην ζύμη λίγο αλεύρι παραπάνω ή κάτι υγρό, θα συμπληρώσετε με λίγο γάλα. Βάζουμε αρκετή φέτα γιατί όταν φουσκώνει, χάνεται η γεύση της φέτας.

Τοποθετούμε σε ζεστό προθερμασμένο φούρνο στους 50βαθμους, για να φουσκώσουν γρήγορα. Πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο κι όταν σβήσει το φωτάκι δηλ. θερμάνει τότε τον σβήνουμε και τοποθετούμε το ταψί με σκεπασμένα τυροστριφτάρια με πετσέτα κι αφήνουμε μια ώρα το πολύ.

Εάν το κάνουμε αυτό και πάλι δε φουσκώσουν τότε είτε έχουμε ληγμένη μαγιά είτε βάζουμε πολύ ζεστό υγρό και την χαλάς. Θέλει πιο μικρό ταψί και όχι του φούρνου γιατί όταν γίνονται πιο μικρά γίνονται και πιο φουσκωτά και κολλητά μεταξύ τους, οπότε γίνονται αφρός.

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλες τις συνταγές για σχολικό κολατσιό

Τυροστριφταρια της Γκολφως_ αφράτα με την πιο εύκολη ζύμη Τυροστριφτάρια της Γκόλφως αφράτα με την πιο εύκολη ζύμη Τυροστριφτάρια της Γκόλφως αφράτα με την πιο εύκολη ζύμη Τυροστριφταρια της Γκολφως_ αφράτα Τυροστριφτάρια της Γκόλφως αφράτα με την πιο εύκολη ζύμη

Οι παραπάνω φωτογραφίες, είναι από μέλη της ομάδας της Γκόλφως Νικολού στο facebook, οι συνταγές της Γκόλφως.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής για Τυροστριφταρια της Γκολφως στο παρακάτω βίντεο της αγαπημένης μου Γκόλφως Νικολού:

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close