Συνταγή για νηστίσιμη πίτσα χωρίς γάλα και αυγά με ελιές, πιπεριές και ντοματίνια. Η πίτσα της Μεγάλης Εβδομάδας με μεσογειακά αρώματα και γεύσεις.
Υλικά:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γραμμάρια
- νερό 300 ml
- ξερή μαγιά 9 γραμμάρια
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 30 ml
- αλατι 1 κουταλιά της σούπας
Για την σάλτσα:
- κρεμμυδι 1 μικρό
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- σάλτσα ντομάτας 200 γραμμάρια κονκασέ
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- σκορδο 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για τα υλικά από πάνω:
- κρεμμυδι 1 μικρό
- πιπεριά 1 πράσινη
- ντοματίνια 2-3
- μανιταρια 1 συσκευασία χωρίς τα ζουμιά της κονσέρβας
- μιξ τυριών 200 γραμμάρια περίπου νηστίσιμο
- ελιές 10 περίπου σε ροδέλες
Συνταγή για νηστίσιμη πίτσα, κατάλληλη για τη Μεγάλη Εβδομάδα, χωρίς αυγά και γάλα, με μεσογειακά αρώματα και γεύσεις. Αφράτη πίτσα με ελιές, πιπεριές και ντοματίνια που θα σας ανοίξει την όρεξη για να μη στερηθείτε τίποτα την περίοδο της νηστείας.
Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι αφιερωμένη στην νηστεία και την απλότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να στερηθούμε τη νοστιμιά! Η “Πίτσα της Μεγάλης Εβδομάδας” είναι η απόδειξη ότι το νηστίσιμο μπορεί να είναι και απολαυστικό.
Η πιο λαχταριστή νηστίσιμη πίτσα!
Με αφράτη ζύμη, υλικά χωρίς ζωικά παράγωγα και αρώματα που ξεχειλίζουν από μεσογειακή φρεσκάδα, αυτή η πίτσα θα γίνει το αγαπημένο σας ελαφρύ γεύμα μέσα στη Σαρακοστή – και ίσως την κρατήσετε στο μενού σας όλο τον χρόνο!
Δείτε την εκτέλεση για τη πίτσα της Μεγάλης Εβδομάδας παρακάτω:

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο ,την μαγιά , την ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι ,το αλάτι και έπειτα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια κολλώδες ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Κόβουμε ένα μικρό κρεμμύδι και ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το ελαιόλαδο, το τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτα, την ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, το σκόρδο σε σκόνη, την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε πάνω στη φωτιά για 2-3 λεπτά.

Ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα άλλο σκεύος για να κρυώσει πιο εύκολα. Κόβουμε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε από πάνω(κρεμμύδι, μανιτάρι, πράσινη πιπεριά , ντοματάκια, ελιές) και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
Νηστίσιμη πίτσα με τυρί και πιπεριές
Βάζουμε μια λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί 35χ40 εκατοστά και αλείφουμε την λαδόκολλα με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα μαζί με ελάχιστο ελαιόλαδο και ανοίγουμε με τα χέρια μας ομοιόμορφα σε όλο το ταψί.
Προσθέτουμε τη σάλτσα που φτιάξαμε, τρίβουμε νηστίσιμο τυρί και τοποθετούμε τη σειρά των υλικών που κόψαμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις με αέρα για 15-20 λεπτά στα 200 βαθμούς Κελσίου. Η πιο νόστιμη και χωριάτικη νηστίσιμη πίτσα που έχετε φτιάξει ποτέ σας! Η οικογένειά σας θα την λατρέψει!! Καλή σας επιτυχία!!

Την συνταγή την είδαμε από τη φίλη μας Λένα Χριστοπούλου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr