Πλεξούδες-σφολιάτας-με μαρμελάδα-

Πλεξούδες σφολιάτας με μαρμελάδα και 2 ακόμη υλικά (βίντεο). Νοστιμότατες και πανεύκολες πλεξούδες σφολιάτας με μαρμελάδα για το σχολείο.

Τα παιδιά πολύ συχνά μας ζητούν για κολατσιό κάτι γλυκό. Μπορεί να το αποφεύγουμε όμως που και που δεν χάλασε και ο κόσμος. Αφού θέλουμε λοιπόν να τους δώσουμε κάτι γλυκό για το σχολείο, ας είναι τουλάχιστον σπιτικό. Με αυτήν την σκέψη μαγειρέψαμε για εσάς πλεξούδες με φύλλο σφολιάτες και γεμιστές με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

Μπορεί να πασπαλίσουμε αυτές τις πλεξούδες με ζάχαρη άχνη όμως για να κάνουμε αυτές τις πλεξούδες  πιο υγιεινές μπορούμε να βάλουμε σπιτική μαρμελάδα ή σπιτική μαρμελάδα με στέβια αντί για ζάχαρη. Σίγουρα θα τα λατρέψουν.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις πλεξούδες σφολιάτας με μαρμελάδα:

Εκτέλεση

Αρχικά ξεπαγώνουμε το φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε στην μέση. Στο ένα κομμάτι σφολιάτας απλώνουμε την μαρμελάδα της αρεσκείας μας ομοιόμορφα και πάνω από την μαρμελάδα τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.

Ξεκινάμε να κόβουμε την παρασκευή μας λωρίδες 2 εκατοστών. Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε στον πάτο του αντικολλητικό χαρτί. Πιάνουμε την πρώτη λωρίδα, την πιέζουμε στις άκρες και την στρίβουμε για να δημιουργήσουμε πλεξούδα.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με όλες τις λωρίδες μας. Τις τοποθετούμε στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους. Τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:

Πλεξούδες-σφολιάτας-με μαρμελάδα-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Konstantina’s Kitchen

και την είδαμε στην δική μας ομάδα Συνταγες για παιδια & more

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close