Πολίτικο κεμπάπ κοτόπουλο

Σήμερα θα απολαύσουμε  μια συνταγή για πολίτικο κεμπάπ κοτόπουλου με πολλά μυρωδικά και μπαχαρικά όπως συνήθιζαν να τα φτιάχνουν στην Μικρά Ασία. Η μικρασιάτικη κουζίνα φημίζεται για τις μυρωδιές και τις γεύσεις της και οι Πολίτισσες σίγουρα ήξεραν τι σημαίνει καλή μαγειρική και ποιοτικά υλικά.

Δείτε ακόμα Κεμπαπ με μελιτζάνες ντοματες και πιπεριές!

Τα κεμπάπ κοτόπουλου που θα φτιάξουμε σήμερα μπορούμε να τα απολαύσουμε σε πίτα ή και σκέτα με πατάτες τηγανιτές ρύζι ή και σκέτη σαλάτα. Είναι πεντανόστιμα, με έντονη μυρωδιά που σου ανοίγουν την όρεξη και φυσικά πολύ εύκολα στην παρασκευή.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Πολίτικο κεμπάπ κοτόπουλο : 

Πολίτικο κεμπάπ_κοτόπουλο_

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά κοτόπουλου, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις σκελίδες σκόρδου λιωμένες, τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη. τον μαϊντανό και τον δυόσμο ψιλοκομμένο, την ρίγανη, την τριμμένη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το πετιμέζι, την πάπρικα, το κύμινο, το σουμάκ, το αλάτι και το πιπέρι.

Ξεκινάμε να ζυμώνουμε τον κιμά μας. Αν δούμε ότι χρειάζεται επιπλέον φρυγανιά για να γίνει πιο σφιχτός και δεμένος, προσθέτουμε επιπλέον φρυγανιά και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να ανακατευτούν οι γεύσεις και οι μυρωδιές.

Αφού ετοιμάσουμε τον κιμά τον βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο έτσι ώστε να ξεκουραστεί. Αφού περάσει η μία ώρα, το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τα κεμπάπ μας μακρόστενα. Τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρουν χρώμα και να ξεροψηθούν.

Πολίτικο κεμπάπ_κοτόπουλο_ Πολίτικο κεμπάπ_κοτόπουλο_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Λένα Χριστοπούλου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close