Πως να αποξηράνω σταφίδες

Καλό το σούπερ μάρκερ και καλές και οι σταφίδες που τις παίρνεις από το ράφι έτοιμες στο σακουλάκι. Εμείς όμως θα σου δείξουμε πως να αποξηράνεις σταφίδες στο σπίτι.

θέλουν τον χρόνο τους και την υπομονή σας αλλά το αποτέλεσμα σας αποζημιώνει αφού είναι χωρίς  συντηρητικά καλύτερες και από του εμπορίου.

Έτσι μπορείτε να φτιάξετε σπιτικές σταφίδες, τις οποίες θα τις αποθηκεύσετε σε βαζάκια και θα μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Σαν το σπιτικό δεν έχει και λίγες σταφίδες μπορούν να απογειώσουν γευστικά τόσο τα γλυκά όσο και μερικά φαγητά μας.

Πως να αποξηράνω σταφίδες

Πως να αποξηράνω σταφίδες

συνταγή-για-σταφίδες-

Συνταγή για σταφίδες [χωρίς θειώδη και άλλα πρόσθετα].

Εκτέλεση για τις σταφίδες

συνταγή-για-σταφίδες-

Αρχικά βάζουμε τα σταφύλια Σουλτανίνες, με μικρές ρώγες στον αποξηραντή για 50 ώρες στους 70 βαθμούς Κελσίου. Ανά 10 ώρες περίπου αλλάζουμε την σειρά των πλαστικών έτσι ώστε το πρώτο πλαστικό να πάει στην τελευταία θέση, το δεύτερο πλαστικό να γίνει πρώτο κ.ο.κ.

Δείτε ακόμα Ρόφημα αποτοξίνωσης από σταφίδες

συνταγή-για-σταφίδες-

Προσέχουμε όσες σταφίδες γίνονται να τις αφαιρούμε από τα πλαστικά τους και να αφήνουμε να γίνουν οι υπόλοιπες. Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να γίνουν όλες οι σταφίδες μας και είναι έτοιμες.

συνταγή-για-σταφίδες-

Tips για τις σταφίδες

συνταγή-για-σταφίδες-

Μπορούμε μερικές σταφίδες να τις βγάλουμε προτού γίνουν τελείως έτσι ώστε να τις αλείφουμε πάνω σε ψωμί αντί για μαρμελάδα. Ο αποξηραντής είναι ένα ειδικό μηχάνημα για τέτοιες δουλειές.

συνταγή-για-σταφίδες-

συνταγή-για-σταφίδες-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Stavridis Dimitris

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close