(Για το Σάββατο) Ο τρόπος για να φτιάξουμε ξιδάτες ελιές Καλαμών

Πως να φτιάξω ελιές Καλαμών ξιδάτες; Σήμερα θα μάθουμε με ποιον τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε ξιδάτες ελιές Καλαμών με τα χεράκια μας. Γιατί να δίνουμε ένα σκασμό λεφτά στα supermarket όταν μπορούμε να φτιάξουμε ελιές ξιδάτες Καλαμών μόνοι μας; Άλλωστε οι ελιές είναι ακριβές στην αγορά και οι ξιδάτες ελιές Καλαμών είναι ιδιαίτερα νόστιμες.

Δείτε ακόμα Ο τρόπος για να φτιάξουμε σπιτικές ελιές – Χρειαζόμαστε μόνο ένα μπουκάλι

Για να τις φτιάξουμε, χρειαζόμαστε μόνο αλάτι, ξύδι, νερό και ένα…βάζο! Είναι πολύ εύκολη η παρασκευή τους και τώρα που χειμώνιασε, οι ελιές Καλαμών, μπορούν να συνοδεύσουν άριστα τα όσπριά μας και όχι μόνο. Μπορούμε να τις απολαύσουμε στις χωριάτικες σαλάτες μας ή και σκέτες. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Εκτέλεση

Στην αρχή παίρνουμε τις ελιές και τις χαράζουμε σε δύο σημεία. Τις βάζουμε σε ένα δοχείο με πολύ νερό και αλλάζουμε το νερό κάθε μέρα ή κάθε δύο μέρες. Τις αφήνουμε στο νερό μέχρι να ξεπικρίσουν αλλά πρέπει να κρατάνε λίγο. Τις αφήνουμε περίπου 12 μέρες.

Αφού περάσουν οι μέρες, τις βγάζουμε από το νερό, τις ξεπλένουμε, τις στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε αλάτι. Τις αφήνουμε 24 ώρες με το αλάτι για να το τραβήξουν. Μετά τις 24 ώρες βάζουμε και το ξύδι και τις αφήνουμε με το ξύδι για κάποιες ώρες μέχρι να τραβήξουν, ανάλογα με το πόσο ξιδάτες τις θέλουμε.

Τις στραγγίζουμε καλά και τις τοποθετούμε σε ένα καθαρό δοχείο με ελαιόλαδο να τις καλύπτει. Οι ελιές είναι έτοιμες για κατανάλωση από την στιγμή που έχει περάσει το 24ωρο με το αλάτι.

Ο τρόπος για να φτιάξουμε ξιδάτες ελιές Καλαμών Ο τρόπος για να φτιάξουμε ξιδάτες ελιές Καλαμών Ο τρόπος για να φτιάξουμε ξιδάτες ελιές Καλαμών Ο τρόπος για να φτιάξουμε ξιδάτες ελιές Καλαμών Ο τρόπος για να φτιάξουμε ξιδάτες ελιές Καλαμών Ο τρόπος για να φτιάξουμε ξιδάτες ελιές Καλαμών Ο τρόπος για να φτιάξουμε ξιδάτες ελιές Καλαμών Ο τρόπος για να φτιάξουμε ξιδάτες ελιές Καλαμών

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Litsa Kokkoni

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close