Ο τρόπος για να φτιάξουμε σπιτικές ελιές – Χρειαζόμαστε μόνο ένα μπουκάλι

Ο τρόπος για να φτιάξουμε σπιτικές ελιές – Χρειαζόμαστε μόνο ένα μπουκάλι! Κανείς δεν φανταζόταν ότι για να φτιάξουμε και να συντηρήσουμε τις ελιές μας θα χρειαστούμε μόνο μερικές ελιές της αρεσκείας μας, μερικά πλαστικά μπουκάλια και κάνα δύο απλά υλικά!

    Υλικά

  • αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό χοντρό
  • ελαιολαδο 2 κουταλάκια του γλυκού
  • νερό μέχρι να γεμίσει το μπουκάλι
  • ελιές Κατά βούληση της αρεσκείας σας

Μια εξαιρετική συνταγή για τις αγαπημένες μας ελιές, τώρα που χειμωνιάζει και μαζί με τα όσπρια οι ελιές ταιριάζουν “γάντι” ! Γιατί να δίνουμε λεφτά στα supermarket όταν μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικές ελιές με τα χεράκια μας; Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Εκτέλεση

Αρχικά παίρνουμε τις ελιές μας. Οι ελιές μπορεί να είναι από τα δέντρα μας ή από κάποιο μανάβικο. Διαλέγουμε την αγαπημένη μας ποικιλία ελιών. Θα μπορούσαν να είναι Καλαμών, πράσινες, μικρές ή μεγάλες. Τις πλένουμε καλά και τις σουρώνουμε.

Δείτε ακόμα Αλμυρά νηστίσιμα κουλουράκια με ελιές, καρότο ή τυρί

Παίρνουμε μπουκάλια. Αυτή τη φορά θα χρησιμοποιήσουμε μικρό μπουκάλι. Παίρνουμε λοιπόν το μπουκαλάκι μας και γεμίζουμε το μπουκάλι με ελιές μέχρι λίγο κάτω από το στόμιο. Στην συνέχεια, βάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε τόσο νερό έτσι ώστε να γεμίσει το μπουκάλι μας.  Στο τέλος, προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.

Τι πρέπει να κάνουμε με το καπάκι από το μπουκάλι τις πρώτες πέντε ήμερες

Αρχικά θα πάρουμε μία πινέζα καθαρή και θα τρυπήσουμε λίγο το καπάκι για να παίρνει ελάχιστο αέρα το μπουκάλι, τις πρώτες πέντε μέρες. Αυτό το κάνουμε γιατί σε πολλές περιπτώσεις τα μπουκάλια κάνουν κενά αέρος και σπάνε.

Θα κουνήσουμε 2-3 φορές το μπουκάλι μας και θα το αφήσουμε για 5 μέρες στην άκρη με αυτό το καπάκι. Αφού περάσουν οι 5 μέρες θα βγάλουμε το καπάκι με τις τρύπες και θα αντικαταστήσουμε με καθαρά καπάκια χωρίς τρύπες αυτή τη φορά. Θα το κουνήσουμε και πάλι λίγο.

Φυλάμε το μπουκάλι μας σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Μετά από 2 μήνες οι ελιές μας είναι πανέτοιμες, για να τις φάμε! Στους δύο μήνες, μπορείτε να ανοίξετε το μπουκάλι και να δοκιμάσετε. Μπορεί ακόμη να μην σας αρέσουν. Μπορείτε με αυτόν τον τρόπο να δείτε αν έχουν ξεπικρίσει καλά, αν έχουν αλάτι κλπ.

Μετά τους 2 μήνες θα αδειάσετε σε ένα μπολ την αλμύρα από το μπουκάλι, Κόβουμε στη μέση το πλαστικό μπουκάλι γιατί αλλιώς δεν βγαίνουν και τις αδειάζουμε στο ίδιο μπολ που βάλαμε την αλμύρα. Στην συνέχεια παίρνουμε γυάλες και τις αποθηκεύουμε εκεί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σε τάπερ που κλείνουν καλά.

Ανοίγουμε την γυάλα, βάζουμε τις ελιές κι αν θέλουμε βάζουμε ένα κομμάτι λεμόνι, ένα φύλλο φρέσκο θυμάρι και ξύδι, ρίγανη και συμπληρώνουμε με ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Ο τρόπος για να φτιάξουμε σπιτικές ελιές συνταγή

Την συνταγή και τις φωτογραφίες της συνταγής τις βρήκαμε από την φίλη μας ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close