Πως -να -φτιάξουμε- σπιτική -μανέστρα-

Πως να φτιάξουμε σπιτική μανέστρα. Γιατί να αγοράζουμε μανεστράκι όταν μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας;

Την  μανέστρα την  τρώμε πολύ στην Ελλάδα τόσο σκέτο με τυρί ή σάλτσούλα όσο και με κρέας, θαλασσινά ή και λαχανικά σαν κριθαρότο. Η μανέστρα ή αλλιώς κριθαράκι είναι σίγουρα ένα ζυμαρικό που το τρώμε πολύ συχνά. Γιατί λοιπόν να το αγοράζουμε απέξω όταν μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας;

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μία παραδοσιακή χωριάτικη συνταγή για σπιτικη μανέστρα . Είναι μία συνταγή που θα σας φέρει κοντά στην παράδοση και σίγουρα πιο νόστιμο μανεστράκι δεν έχετε ξανά δοκιμάσει. Αξίζει γιατί είναι πολύ υγιεινό για εσάς και τα παιδιά σας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σπιτικό μανεστράκι:

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη βάζουμε το γάλα, τα αυγά, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Στην συνέχεια προσθέτουμε το το σταρένιο αλεύρι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Προσθέτουμε κι άλλο σταρένιο αλεύρι  στα χέρια μας και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία σφιχτή ζύμη. Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί.

Σκεπάζουμε την ζύμη μας με πετσέτα και αφού ξεκουραστεί η ζύμη πασπαλίζουμε με αλεύρι το ταψί μας. Χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια και πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε κορδόνι με τα χέρια μας. Απαλά και με τα δύο μας χέρια κάνουμε το μανεστράκι μας.

Χρειάζεται να το ρίχνουμε αραιά στο ταψί για να μην κολλήσει. Έτσι θα χρειαστούμε αρκετά ταψιά γιατί πρέπει να στεγνώσουν στον ήλιο. Αρχικά χρησιμοποιούμε 3 ταψιά, μετά από 1-2 ώρες στον ήλιο ρίχνουμε το ένα μέσα στο άλλο γιατί δεν θα κολλάει πλέον.

Δείτε ακόμα Κρασάτα καλαμαράκια με μανέστρα

Το πρώτο μέσα στο δεύτερο ταψί, στη συνέχεια το δεύτερο μέσα στο τρίτο ταψί κοκ. Το βράδυ μαζεύουμε τα ταψιά μέσα και την επόμενη μέρα και πάλι στο ήλιο. Αφού είναι έτοιμο, το κοσκινίζουμε για να φύγει το περίσσιο αλεύρι και το αποθηκεύουμε σε γυάλινα βάζα.

Tips για την σπιτική μανέστρα

Όταν θέλουμε να τα μαγειρέψουμε τα βράζουμε σε μπόλικο νερό και τα περνάμε από βούτυρο. Στα βάζα βάζουμε λίγα φύλλα δάφνης και λίγο χοντρό αλάτι για να διατηρηθούν φρέσκα για περίπου 1 χρόνο.

Πως- να- φτιάξουμε- σπιτική- μανέστρα-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Xatzhstamatioy

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close