Πως να καταψύξουμε άνηθο_

Στο παρακάτω άρθρο θα μάθουμε μία εύκολη διαδικασία για το πως να καταψύξουμε άνηθο .

Θυμάμαι όταν ήμουν φοιτήτρια έπαιρνα ένα ματσάκι άνηθο κι επειδή φυσικά δεν τον χρησιμοποιούσα συχνά, κατέληγε μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα, μαραμένος στο ψυγείο. Δεν ήξερα πως μπορώ να τον διατηρώ μέχρι και σήμερα.

Μέχρι που έπεσαν τα μάτια μου τυχαία σε αυτό το μαγειρικό κόλπο. Σήμερα θα μάθουμε πως μπορούμε να  καταψύξουμε άνηθο και να διατηρούμε τον άνηθο φρέσκο για αρκετό χρονικό διάστημα είτε τον αγοράζουμε απέξω είτε τον καλλιεργούμε μόνοι μας.

Διαβάστε παρακάτω την διαδικασία για το πως να καταψύξουμε άνηθο: 

Εκτέλεση

Για να καταψύξουμε άνηθο, αρχικά μαζεύουμε  τον άνηθο από τον κήπο μας ή τον αγοράζουμε από τον μανάβη της εμπιστοσύνης μας. Τον ψιλοκόβουμε και τον πλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό. Στην συνέχεια το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τον αφήνουμε να στραγγίσει μέχρι να χάσει όλα τα υγρά του.

Στρώνουμε ένα τραπεζομάντηλο σε ταψί και τον απλώνουμε πάνω στο τραπεζομάντηλο. Αφήνουμε τον άνηθο να στεγνώσει σε σκιερό μέρος. Αφού στεγνώσει τον μαζεύουμε και τον χωρίζουμε σε μπολάκια μίας χρήσης. Τον βάζουμε στην κατάψυξη.

Δείτε ακόμα Ανηθοτυροπιτα χωρίς φύλλο

Όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε άνηθο βγάζουμε ένα ένα τα μπολάκια από την κατάψυξη και τον χρησιμοποιούμε χωρίς να τον αφήσουμε να ξεπαγώσει πρώτα.

Πως_ να_ καταψύξουμε_ άνηθο_

πως_να_διατηρήσουμε_τον_άνηθο_φρέσκο_για_πολύ_καιρό_

πως_να_διατηρήσουμε_τον_άνηθο_φρέσκο_για_πολύ_καιρό_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Βουλα Πολυζου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close