Πρασόπιτα με φύλλο κρούστας, φέτα και σπανάκι

Πρασόπιτα με φύλλο κρούστας, φέτα και σπανάκι. Εύκολη και γρήγορη συνταγή για πρασοτυρόπιτα με σπανάκι και φύλλο κρούστας, ιδανική για κολατσιό αλλά και για το οικογενειακό ή επίσημο τραπέζι! Ιδιαίτερα νόστιμη και χορταστική, θα γίνει ανάρπαστη!

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το πράσο μαζί με τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι να τσιγαριστούν με λίγο λαδάκι. Προσθέτουμε το σπανάκι

Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαραθεί και εξατμιστούν τα υγρά του. Το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου προσθέτουμε το αυγό, την φέτα, τον άνηθο, την φρυγανιά και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε να γίνουν ένα ωραίο μείγμα.

Λαδώνουμε τα μισά φύλλα και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Ρίχνουμε το μείγμα το απλώνουμε και σκεπάζουμε με τα άλλα μισά.

Χαράζουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι

Την ψηνουμε στους 180c στις αντιστάσεις ,μέχρι να ροδίσει

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Ελενα Μακαρη‎

Πρασόπιτα με φύλλο κρούστας, φέτα και σπανάκι

Close