Συνταγή για Ψαρονέφρι με μανιτάρια κρέμα γάλακτος και μουστάρδα για να εντυπωσιάσετε το άλλο σας μισό σε ένα…ρομαντικό ραντεβού αλλά και για να ξετρελάνετε τους δικούς σας ανθρώπους στο Κυριακάτικο τραπέζι.
Κάθε Κυριακή, το έθιμο θέλει να επιλέγουμε να τρώμε κρέας. Ας ξεφύγουμε όμως από τα συνηθισμένα και ας αφήσουμε την γάστρα και τα κάρβουνα στην άκρη. Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ψαρονέφρι με μανιτάρια κρέμα γάλακτος και μουστάρδα καλύτερο και απο τού εστιατορίου με βελούδινη κρέμα.
Με λίγα λόγια, ψαρονέφρι αλά κρεμ, που το χρυσοπληρώνουμε στις ταβέρνες και στα εστιατόρια, αλλά είναι πιο εύκολο από ότι νομίζαμε. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πατάτες τηγανιτές, όμως εμείς το προτιμούμε πάντα με ριζότο λαχανικών, με αρακά, καρότο και καλαμπόκι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το ψαρονέφρι με μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και μουστάρδα:
Εκτέλεση για το ψαρονέφρι με μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και μουστάρδα
Αρχικά κόβουμε το ψαρονέφρι σε κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και διαλύουμε τον κύβο βοδινού σε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό. Παίρνουμε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε μέσα το ελαιόλαδο. Αφήνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε για 5 λεπτά το ψαρονέφρι, να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.
Στην συνέχεια βγάζουμε το ψαρονέφρι σε ένα πιάτο δίπλα. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο για 2 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε κι αυτά για 5 λεπτά.
Δείτε ακόμα Λαχταριστή τηγανιά με ψαρονέφρι
Βάζουμε και πάλι το ψαρονέφρι στο τηγάνι και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Περιμένουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ζωμό βοδινού. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την μουστάρδα με λίγο από τον ζωμό του τηγανιού. Βάζουμε το μείγμα με την μουστάρδα στο τηγάνι.
Αφού το φαγητό μας πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε αν περιόδους μέχρι να δέσει η σάλτσα και τελειώνουμε με βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Tips για το ψαρονέφρι με μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και μουστάρδα
Μπορούμε να προσθέσουμε αντί για κύβο βοδινού, κύβο κότας. Του πάει πολύ και η Worcestershire σάλτσα, συγκεκριμένα 1-2 κουταλιές της σούπας. Μπορούμε να ψιλοκόψουμε και μαϊντανό στο σερβίρισμα.
Την συνταγή την είδαμε από την φίλη μας Δάφνη Κουκλά
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα