Λαχταριστή- τηγανιά- με- ψαρονέφρι-

Λαχταριστή συνταγή για τηγανιά με ψαρονέφρι. Ενα γρήγορο εύκολο και πεντανόστιμο φαγητό με κρέας.

Το ψαρονέφρι είναι από τα πιο εκλεκτά κομμάτια του χοιρινού κρέατος. Είναι από τα πιο νόστιμα και υγιεινά κομμάτια του χοιρινού και αν μαγειρευτεί σωστά καταφέρνει να καλύψει όλα τα γούστα.

Βλέπετε το ψαρονέφρι είναι ένα καθαρό κρέας. Δεν έχει περιττό λίπος, ίνες κι άλλα τέτοια χαρακτηριστικά του κρέατος που πολλοί από εμάς τα σιχαίνονται. Όμως σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα σημεία του κρέατος, το ψαρονέφρι αν και ψαχνό, είναι πολύ ζουμερό.

Το ψαρονέφρι λοιπόν είναι ένας εκλεκτός μεζές και σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας την καλύτερη συνταγή για μελωμένο ψαρονέφρι, σκέτο λουκούμι.

Λαχταριστή -τηγανιά- με- ψαρονέφρι-

Δείτε ακόμα Πιπεράτο ψαρονέφρι με κονιάκ

Ψήνουμε το ψαρονέφρι για πολύ λίγο και το περιχύνουμε με μία υπέροχη γαρνιτούρα από μέλι, χυμό λεμονιού και μουστάρδα. Υπέροχο φαγητό για όλη την οικογένεια, με λίγα υλικά για τα γιορτινά μας τραπέζια αλλά και για μία Κυριακή που θέλουμε να φάμε κάτι νόστιμο και ξεχωριστό. Φτιάξτε το και δε θα το μετανιώσετε.

Δείτε την συνταγή για τηγανιά με ψαρονέφρι παρακάτω: 

Εκτέλεση

Αρχικά κόβουμε το ψαρονέφρι μας σε κομμάτι και σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μια σκελίδα σκόρδου τριμμένη να κάψει. Μόλις κάψει το σκόρδο προσθέτουμε το ψαρονέφρι και το σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι.

Στο μεταξύ στο μούλτι έχουμε χτυπήσει χυμό από δύο λεμόνι, την μουστάρδα και το μέλι. Αφού χτυπήσουμε καλά το μείγμα μας και ομογενοποιηθεί, περιχύνουμε το κρέας μας με αυτό και ψήνουμε μέχρι να δέσει το κρέας με την σάλτσα του. Απολαμβάνουμε.

Λαχταριστή- τηγανιά- με- ψαρονέφρι-

Tips για την καλύτερη τηγανιά με ψαρονέφρι

Η δοσολογία του κρέατος διαφέρει ανάλογα με το πόσες μερίδες θέλουμε να φτιάξουμε. Εμείς βάλαμε ενδεικτικά ένα κιλό. Το ψαρονέφρι το ψήνουμε για 2-3 λεπτά την κάθε μεριά για να μην γίνει σκληρό. Συνοδεύουμε με σαλάτα και πατάτες τηγανιτές.

Λαχταριστή- τηγανιά- με- ψαρονέφρι-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close