Ψητό καλαμάρι με σάλτσα από μέλι και ξύδι βαλσάμικο!

Υπέροχη συνταγή για ψητό καλαμάρι με μοναδική σάλτσα μελιού και μπαλσάμικο! Ένα πεντανόστιμο και νηστίσιμο φαγητό για όλη την οικογένεια! Εύκολη συνταγή με λίγα και απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα! Μπορείτε να φτιάχνετε τα καλαμαράκια τόσο σε περιόδους νηστείας, όσο και την Καθαρά Δευτέρα ή και όλο το χρόνο!

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα καλαμάρια, και αν είναι φρέσκα τα καθαρίζουμε καλά από την άμμο και το μελάνι.
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη και ελαιόλαδο. Τοποθετούμε στη σχάρα και ψήνουμε 10 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να μαλακώσουν και να ξεροψηθούν λιγάκι.

Στο μεταξύ, βράζουμε σε ένα μπρίκι το μέλι, το νερό και το ξίδι μπαλσάμικο, για 2 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε το καλαμάρι με τη σάλτσα μελιού με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό.

Ψητό καλαμάρι με σάλτσα από μέλι και ξύδι βαλσάμικο!

Ψητό καλαμάρι με σάλτσα από μέλι και ξύδι βαλσάμικο!
Το Πιθάρι ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Close