Ρυζόγαλο που θυμίζει μπανόφι! Πανεύκολο, δροσερό & νόστιμο!

Για όσους αγαπούν το ρυζόγαλο και το μπανόφι βρήκαμε την τέλεια συνταγή για ρυζόγαλο σαν μπανόφι! Απλά απολαυστική, ελαφριά και φυσικά πολύ δροσερή!

    Για την επικάλυψη

  • κακαο Λίγο
  • παγωτό Μερικές μπάλες (για την γαρνιτούρα)

Εκτέλεση για ρυζόγαλο σαν μπανόφι:

Προτού σας εξηγήσουμε την συνταγή θα πρέπει να θυμάστε ότι πλένουμε πολύ καλά το ρύζι μας, ότι οι μπανάνες μας πρέπει να είναι κομμένες σε μικρά κομμάτια και ότι το άνθος αραβοσίτου το διαλύουμε σε μισό ποτήρι γάλα.

Δείτε ακόμα Ρυζόγαλο με εβαπορέ με γεύση βανίλιας και κανέλας

Στην αρχή λοιπόν ακολουθούμε την γνωστή διαδικασία. Ψήνουμε πρώτα από όλα πολύ καλά το ρύζι στο νερό και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο καραμέλα, το γάλα και την βανίλια και στο τέλος βάζουμε το άνθος αραβοσίτου το οποίο το έχουμε διαλύσει στο γάλα. Για το τέλος αφήνουμε τις μπανάνες.

Στο σημείο αυτό πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή γιατί είναι το μυστικό για ένα δροσερό και ανάλαφρο ρυζόγαλο, ειδικότερα όταν μιλάμε για την επόμενη μέρα. Επειδή την επόμενη μέρα το ρυζόγαλο, δείχνει σαν μια παχύρρευστη σούπα ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε  λίγο ακόμη γάλα.

Επίσης αν το θέλουμε πιο γλυκό μπορουμε να προσθέσουμε επιπλέον ζάχαρη.

Ρυζόγαλο που θυμίζει μπανόφι! Πανεύκολο, δροσερό & νόστιμο! Ρυζόγαλο που θυμίζει μπανόφι! Πανεύκολο, δροσερό & νόστιμο!

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Ρούλα Μηνά‎ στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου: daddy-cool.gr

Close