Ρυζοκροκέτες με τυριά και αλλαντικά με το ρύζι που περίσσεψε

Σας περίσσεψε ρύζι; Τότε μπορείτε να φτιάξετε λαχταριστές ρυζοκροκέτες με τυριά  με το ρύζι που περίσσεψε και αλλαντικά με το για ένα τέλειο ορεκτικό!

Δεν είναι λίγες οι φορές που μας περισσεύει ρύζι. Το άτιμο, μας ξεγελάει όσων αφορά τις ποσότητες. Έτσι, κάθε φορά που έχουμε έναν γιορτινό μπουφέ ή θέλουμε να συνοδεύσουμε τα κρεατικά μας, πολύ από το ρύζι μας πετιέται και πάει χαμένο. Όχι πια! Γιατί πλέον μπορούμε να το εκμεταλλεύτουμε καταλλήλως.

Σήμερα σας έχουμε μία συνταγή που μας έρχεται από την όμορφη Ιταλία, αλλά εμείς θα την εντάξουμε στα δικά μας ελληνικά δεδομένα. Ρυζοκροκέτες με αλλαντικά και τυριά που μπορούν να γίνουν το τέλειο επιδόρπιο για να μην πάει τίποτα χαμένο!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις ρυζοκροκέτες:

Ρυζοκροκέτες-με-το-ρύζι-που-περίσσεψε-συνταγή-

Εκτέλεση για τις ρυζοκροκέτες

Βάζουμε σε ένα μπολ το βρασμένο ρύζι που περίσσεψε, το βούτυρο, το αυγό, την σπασμένη με το πιρούνι φέτα, το τριμμένο ρεγκάτο, το κομμένο σε καρέ παριζάκι, την τριμμένη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαΪντανό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα έτσι ώστε να σφίξει.

Ρυζοκροκέτες με τυριά και αλλαντικά με το ρύζι που περίσσεψε

Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Στην συνέχεια το πλάθουμε σε μπαλάκια, σαν κεφτεδάκια. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε την φρυγανιά για το μαρινάρισμα. Βουτάμε τα μπαλάκια μας πρώτα στο αυγό και στην συνέχεια στην φρυγανιά. Τηγανίζουμε τις ρυζοκροκέτες σε καλαμποκέλαιο μέχρι να ροδίσουν.

Δείτε ακόμα Περίσσεψε ρύζι; Φτιάξε Ρυζοκροκέτες

Tips για τις ρυζοκροκέτες

Μπορούμε να βάλουμε ό,τι αλλαντικά και τυριά που λιώνουν θέλουμε.

Ρυζοκροκέτες-με-το-ρύζι-που-περίσσεψε-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close