Σαφρίδια-στον-φούρνο-συνταγή-

Σαφρίδια σαν τηγανιτά στην λαδόκολλα. Συνταγή για σαφρίδια στον φούρνο  στην λαδόκολλα σαν τηγανιτά, παναρισμένα με αλεύρι και ηλιέλαιο. Τώρα που καλοκαιριάζει τα ψαράκια είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό μας μετά την θάλασσα ή για όταν θέλουμε να συνοδεύσουμε το ουζάκι ή το τσιπουράκι μας. Γαυράκια, τσιπούρες και…σαφρίδια. Σήμερα θα μάθουμε πως μπορούμε να μαγειρέψουμε τα σαφρίδια πιο υγιεινά και χωρίς να μας φάνε τα τηγάνια.

Θα τα ψήσουμε στην λαδόκολλα σε δυνατή φωτιά, αφού πρώτα τα πανάρουμε με αλεύρι και ηλιέλαιο. Ένα πανεύκολο και γρήγορο φαγάκι που μυρίζει θάλασσα και Καλοκαίρι. Ιδανικό μεζεδάκι αλλά και κυρίως πιάτο που θα το λατρέψετε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σαφρίδια σαν τηγανιτά στην λαδόκολλα :

Σαφρίδια -σαν -τηγανιτά- στην- λαδόκολλα-

Εκτέλεση για τα σαφρίδια σαν τηγανιτά στην λαδόκολλα

Αρχικά καθαρίζουμε προσεκτικά τα σαφρίδια και τα πλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Στην συνέχεια τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αλατίζουμε καλά. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν στο σουρωτήρι με ένα πιάτο από κάτω.

Σαφρίδια σαν τηγανιτά στην λαδόκολλα

Δείτε ακόμα Γαύρος ψητός στον φούρνο

Έπειτα ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το ηλιέλαιο μέχρι να γίνει το μείγμα χυλός. Βουτάμε τα σαφρίδια στον χυλό και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο, στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν.

Σαφρίδια -σαν -τηγανιτά- στην- λαδόκολλα-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Stavroula Orgasli

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close