Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια

Την αγάπη μου για τα μαυρομάτικα σας την έχω πει!Ταιριάζουν τόσο ωραία με όλα τα λαχανικά!Με το αβοκάντο ειδικά είναι το τέλειο ζευγάρι και σε γεύση και σε θρεπτική αξία!Για το κορίτσι μου πρόσθεσα ελιές και ρόκα και το πιάτο έγινε αμέσως πιο τσαχπίνικο!Γιατι τα παιδάκια θέλουν πρωτίστως νόστιμο φαγάκι,το υγιεινό σε αυτή την ηλικία δε τα νοιάζει(αλλά η μανούλα πάντα ξέρει…χιχιχι!)!

υλικά(για μια μερίδα)

100γρ καλαμπόκι κατεψυγμένο 130γρ βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια 80γρ αβοκάντο σε φετάκια 20γρ ψιλοκομμένα φύλλα ρόκας 6 ελιές καλαμών ψιλοκομμένες 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο αλάτι 3κσ λάδι 1κσ λευκό ξύδι

εκτέλεση

Βάζουμε το καλαμπόκι σε ζεστό νερό μέχρι να ψιλοκόψουμε τα υπόλοιπα υλικά,δεν χρειάζεται να το βράσουμε.Το στραγγίζουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Απολαμβάνουμε αμέσως!!

Λίγα λόγια για τα υλικά: Η ποσότητα αφορά βρασμένα φασόλια.Σε όλα τα υλικά έχει διαφορά μεγάλη το βρασμένο από το ωμό!Ελιές χρησιμοποιώ σε όλες μου τις συνταγές βιολογικές

mammyscookingbook.