Σαλάτα με ρόκα, προσούτο και μοτσαρέλα_

Δροσερή σαλάτα με ρόκα, προσούτο και μοτσαρέλα .Μία υπέροχη σαλάτα με πολύ αγαπημένα και εύκολα υλικά. Έχει μέσα ρόκα, προσούτο, παρμεζάνα, ντοματίνια κι αν θέλουμε μπορούμε να προσθέτουμε dressing μπαλσάμικου.

Είναι μία υπέροχη σαλάτα που όμως αν την στήσουμε σε πιατέλα μπορούμε να την απολαύσουμε και σαν μεζέ. Κόβουμε την μοτσαρέλα σε φέτες κι έτσι μπορεί αυτό το υπέροχο πιάτο να συνοδεύσει το κρασί ή την μπύρα μας.

Δείτε ακόμα Σαλάτα με γαρίδες και σως πορτοκαλιού

Βέβαια μπορούμε να φάμε αυτό το πιάτο και σαν σαλάτα για να συνοδεύσουμε το μεσημεριανό ή το βραδινό μας. Είναι μία άκρως καλοκαιρινή σαλάτα που όμως μπορούμε να την φάμε όλο τον χρόνο.

Όταν τελειώσει η καραντίνα και θέλουμε να κάνουμε ένα επίσημο τραπέζι, αυτή η σαλάτα είναι μία εξαιρετική και πολύ εύκολη επιλογή. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση για την σαλάτα με ρόκα, προσούτο και μοτσαρέλα

Παίρνουμε ένα γυάλινο μπολ ή έναν δίσκο και βάζουμε μέσα την ρόκα χοντροκομμένη. Στην συνέχεια κόβουμε την μοτσαρέλα σε φέτες και τις προσθέτουμε και αυτές στο μπολ. Επίσης παίρνουμε το προσούτο και το κόβουμε και αυτό σε φέτες.

Τις προσθέτουμε στο μπολ. Παίρνουμε τα ντοματίνια τα κόβουμε στην μέση ή τα βάζουμε ολόκληρα μέσα στην σαλάτα. Προσθέτουμε αν θέλουμε το dressing μπαλσάμικου. Εναλλακτικά βάζουμε λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και απολαμβάνουμε.

Αν θέλουμε να στήσουμε την σαλάτα μας σε δίσκο βάζουμε σε λωρίδες την ρόκα. Πάνω από την ρόκα προσθέτουμε το προσούτο και στις κενές λωρίδες βάζουμε τις φέτες παρμεζάνας.

Αραδιάζουμε τα ντοματίνια είτε ολόκληρα είτε κομμένα στη μέση από πάνω. Δεν ξεχνάμε το αλάτι και το ελαιόλαδο. Και στην πιατέλα, μπορούμε να βάλουμε το dressing μπαλσάμικου.

Tips για την σαλάτα με ρόκα, προσούτο και μοτσαρέλα

Οι δοσολογίες μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα με τα άτομα και το μέγεθος της σαλάτας μας.

σαλάτα με ρόκα, προσούτο και μοτσαρέλα_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Panagiota Kiriakou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close