Σαλάτα με ταλαγάνι και βινεγκρέτ μουστάρδας για να απογειώσετε το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Το ταλαγάνι είναι είδος τυριού, που μπορούμε να βρούμε στα περισσότερα supermarket και όταν ψηθεί βγάζει μία μεστή γεύση βουτύρου και γάλακτος.
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν αυτή η σαλάτα με πράσινη και κόκκινη πιπεριά, μαρούλι λόλα, κάσιους καβουρδισμένα, κρεμμύδι, ταλαγάνι και βινεγκρέτ μουστάρδας θα είναι απλά το κάτι άλλο. Η βινεγκρέτ μουστάρδας είναι λίγο πικάντικη, αφού θα χρησιμοποιήσουμε πικάντικη μουστάρδα για να την φτιάξουμε.
Δείτε ακόμα Σαλάτα με κουνουπίδι και μαγιονέζα
Αν θέλετε όμως να κάνετε μία σαλάτα και για τα παιδιά της οικογένειας τότε μπορείτε να αντικαταστήσετε την πικάντικη μουστάρδα με μία απαλή. Στην νοστιμιά είναι ακριβώς ίδια.
Η σαλάτα με ταλαγάνι και βινεγκρέτ μουστάρδας μπορεί να συνοδεύσει το φαγητό, την μπύρα ή το κρασί σας. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής για σαλάτα με ταλαγάνι και βινεγκρέτ μουστάρδας παρακάτω:
Εκτέλεση για την σαλάτα με ταλαγάνι και βινεγκρέτ μουστάρδας
Αρχικά ψιλοκόβουμε το μαρούλι λόλα και το βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Στην συνέχεια κόβουμε σε ροδέλες τις πράσινες και τις κόκκινες πιπεριές. Σε ροδέλες επίσης κόβουμε το κρεμμύδι μας. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα κάσιους και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ μαζί με τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για να πάει παντού η σαλάτα μας.
Βάζουμε στην άκρη τα λαχανικά μας και παίρνουμε το ταλαγάνι. Κόβουμε μία μερίδα φέτα ταλαγάνι για κάθε σαλάτα που θέλουμε να φτιάξουμε. Παίρνουμε ένα σχαροτήγανο και το αφήνουμε να κάψει καλά. Αφού κάψει βάζουμε το ταλαγάνι πάνω. Το ψήνουμε και από τις δύο πλευρές. Κάνουμε μόνο δυο γυρίσματα και το τυρί μας είναι έτοιμο.
Το ταλαγάνι δεν θέλουμε να ξεροψηθεί, θέλουμε απλά να πάρει λίγο χρώμα, γι’ αυτό και το περνάμε μόνο από δύο γυρίσματα. Βάζουμε το ταλαγάνι πάνω από τα λαχανικά μας και ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.
Εκτέλεση για την βινεγκρέτ μουστάρδας
Σε ένα μπολ βάζουμε την μουστάρδα, το μέλι, τον χυμό λεμονιού το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, Καθώς ανακατεύουμε ρίχνουμε πολύ σιγά – σαν κορδόνι – το ελαιόλαδο. Καθώς ρίχνουμε το ελαιόλαδο η βινεγκρέτ δένει. Όταν η βινεγκρέτ δέσει είναι έτοιμη.
Tips για σαλάτα με ταλαγάνι και βινεγκρέτ μουστάρδας
Αν η βινεγκρέτ δέσει παραπάνω από όσο θα έπρεπε μπορούμε να την αραιώσουμε με λίγο νερό.
Η συνταγή είναι του φίλου μας Manolis Fragomanolis
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα