Σαρδέλες_στο φούρνο_σαν τηγανιτές_

Το μενού για σήμερα έχει σαρδέλες στο φούρνο σαν τηγανιτές καισίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει πιο νόστιμες σαρδέλες.

Οι σαρδέλες είναι ένα αγαπημένο ψάρι που επιλέγουμε συνήθως σαν μεζέ ή  συνοδεύουμε με σαλατούλα και πίνουμε ουζάκι, τσιπουράκι ή μπυρίτσα. Οπότε ό,τι πρέπει για το Καλοκαίρι. Μετά τα μπάνια μας στην παραλία, λίγες σαρδέλες θα απογειώσουν την διάθεσή μας.

Τις σαρδέλες συνήθως τις απολαμβάνουμε είτε στα κάρβουνα είτε τηγανιτές. Ειδικά οι σαρδέλες λαδορίγανη είναι υπέροχες. Σήμερα λοιπόν θα τις φάμε ψητές στον φούρνο, που όμως στην γεύση μοιάζουν πολύ με τηγανιτές. Μία πανεύκολη συνταγή με λίγα υλικά. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:

Εκτέλεση

Στην αρχή πλένουμε τις σαρδέλες και τις καθαρίζουμε από τα κόκκαλα. Πατάμε τις σαρδέλες με το δάχτυλο για να βγει ολόκληρο το κόκκαλο. Όταν τελειώσουμε αλατίζουμε τις σαρδέλες και από τις δύο πλευρές. Έπειτα τις αλευρώνουμε από όλες τις πλευρές στο αλεύρι για όλες τις χρήσεις που έχουμε τοποθετήσεις σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου.

Αφού τις αλευρώσουμε βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα μπολ και βουτάμε την κάθε σαρδέλα μέσα στο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τις σαρδέλες μας δίπλα δίπλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου, στην πάνω σχάρα, στις αντιστάσεις για λίγα λεπτά.

Δείτε ακόμα Δείτε την διαδικασία για να κάνετε παστές σαρδέλες Μια συνταγή για μερακλήδες

Tips για τις σαρδέλες στο φούρνο σαν τηγανιτές

Οι σαρδέλες ψήνονται για περίπου 15 λεπτά, αλλά ο χρόνος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.

Σαρδέλες_στο φούρνο_σαν τηγανιτές_ Σαρδέλες_στο φούρνο_σαν τηγανιτές_ Σαρδέλες_στο φούρνο_σαν τηγανιτές_ Σαρδέλες_στο φούρνο_σαν τηγανιτές_

Η συνταγή είναι της φίλης μας ‘Αννα Αννούλα

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close