Δείτε την διαδικασία για να κάνετε παστές σαρδέλες – Μια συνταγή για μερακλήδες

Δείτε την διαδικασία για να κάνετε παστές σαρδέλες. Μια συνταγή για μερακλήδες. Τώρα που πλησιάζει ο Χειμώνας, η φασολάδα και οι φακές θα γίνουν και πάλι από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά μας πιάτα. Η φασολάδα και οι φακές λοιπόν συνοδεύονται άριστα με λίγες παστές σαρδέλες.

Ακόμη κι αν δεν είστε φίλοι των συγκεκριμένων όσπριων, αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε παστές σαρδέλες, αφού η νοστιμιά τους ξεπερνά κάθε όριο. Μπορείτε να τις απολαύσετε με ουζάκι ή τσιπουράκι. Να τις προσφέρετε σαν μεζέ στους καλεσμένους σας ή να καλύψετε τις δικές σας λιγούρες. Δείτε την συνταγή παρακάτω:

Εκτέλεση

Στην αρχή καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα εντόσθια και πετάμε τα κεφάλια του ψαριού. Πλένουμε καλά τις σαρδέλες και τις στραγγίζουμε εξίσου καλά. Για κάθε κιλό σαρδέλας θα χρησιμοποιήσουμε ένα σακουλάκι χοντρό αλάτι.

Δείτε ακόμα Σαρδέλες λαδορίγανη!

Παίρνουμε ένα τάπερ και καλύπτουμε τον πάτο του με χοντρό αλάτι. Βάζουμε μια στρώση σαρδέλες στην σειρά και πολύ κοντά η μία από την άλλη. Τις σκεπάζουμε με αλάτι και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία. Μια στρώση σαρδέλας, αλάτι. Αυτή την διαδικασία την κάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα ψάρια.

Αφήνουμε να περάσουν 12 ώρες ή και λίγες λιγότερες. Οι σαρδέλες έχουν κατεβάσει τα υγρά τους και εμείς στραγγίζουμε τα υγρά για να φύγουν τελείως. Αφήνουμε τα ψάρια για μερικές ώρες και ξανά στραγγίζουμε μέχρι να μην βγαίνουν πλέον άλλα υγρά. Όταν δεν βγαίνουν άλλα υγρά είναι έτοιμα και έχουν σφίξει τα ψάρια μας.

Τα ξεπλένουμε καλά για να φύγει το αλάτι και τα βάζουμε πάλι στο ξεπλυμένο από αλάτι τάπερ. Τα σκεπάζουμε με ξύδι. Την άλλη μέρα στραγγίζουμε τα ψάρια από το ξύδι και βάζουμε ρίγανη, ψιλοκομμένο σκόρδο και λίγο φρέσκο ξύδι. Καλύπτουμε τα ψάρια με σπορέλαιο.

Τα ψάρια πρέπει να καλυφθούν πολύ καλά με το σπορέλαιο. Την άλλη μέρα είναι έτοιμα για να τα απολαύσουμε. Καλή επιτυχία!

Tips:

Οι σαρδέλες στο λάδι διατηρούνται τουλάχιστον για 2μιση μήνες. Τις σαρδέλες δεν χρειάζεται να τις ξεκοκκαλίσουμε. Το κόκκαλο λιώνει κατά την παρασκευή τους. Αν θέλουμε όμως μπορούμε να βγάλουμε το μεσαίο κόκκαλο από το ψάρι. Την ίδια διαδικασία μπορούμε να ακολουθήσουμε για να μαγειρέψουμε παστό γαύρο.

συνταγή για παστές σαρδέλες συνταγή για παστές σαρδέλες συνταγή για παστές σαρδέλες συνταγή για παστές σαρδέλες συνταγή για παστές σαρδέλες συνταγή για παστές σαρδέλες συνταγή για παστές σαρδέλες συνταγή για παστές σαρδέλες συνταγή για παστές σαρδέλες συνταγή για παστές σαρδέλες συνταγή για παστές σαρδέλες

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Roula Alekou στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close