Σαρικάκια με σπανάκι και τυρι απο τη Sofia Kara

ΣΑΡΙΚΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ!
Αλλη μια ανατολιτικη συνταγη που θα σας συναρπασει!
Υλικα για τη ζυμη
250 γρ γαλα,
1 φλ του καφε λαδι καλο
1 φακ ξηρη μαγια
1κγ αλατι
1κγ ζαχαρη,
2 αυγα το ενα για αλειμμα
500 γρ αλευρι γ ο χ
Υλικα για το γομο
Ενα κιλο σπανακι
ενα ματσακι κρεμμυδακια
ανιθο
δυοσμο
πιπερι
αλατι
1 αυγο
φετα τυρι και ανθοτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανη βαζουμε τη μαγια ,τη ζαχαρη .το γαλα και ανακατευουμε!
Στη συνεχεια ριχνουμε το ενα αυγο ,το λαδι και συνεχιζουμε το ανακατεμα ριχνοντας σιγα σιγα το αλευρι και το αλατι!
Ζυμωνουμε με τα υλικα και αφηνουμε το ζυμαρακι μας να ξεκουραστει!
Αφου διπλασιαστει κανουμε μικρες μπαλιτσες και τις αλευρωνουμε!
Ανοιγουμε στρογγυλα φυλλα και αλειφουμε λαδακι!
Ετοιμαζουμε το υλικο !
Σοταρω το φρεσκο κρεμμυδακι, το σπανακι και προσθετω δυοσμο, ανιθο, λιγο πιπερακι και λιγο αλατακι! Αφου τα σοταρω ολα μαζι και αφου κρυωσουν βαζω 1 αυγο κτυπημενο με τυρι φετα! Στο καθε φυλλο που ανοιξα εβαλα απο το υλικο απο πανω και απο κατω ,στη μεση αφησα κενο και το τυλιξα ρολο απο τη μια πλευρα ,μεχρι τη μεση και αντιστοιχα απο την αλλη και ενωσα με το αλλο μισο!
Μετα επιασα τις δυο ακρες και τις εκλεισα πιεζοντας να κολλησουν!
Τα τοποθετησα στο ταψι , τα αλλειξα με αυγο και λιγο γαλα και περιμενα να διπλασιαστουν!
Εψησα στους 180 β για μιση ωρα!

1

 

2 3 4

 

sarikakia

Close