Σιροπιασμένο γλυκό ταψιού με ινδοκάρυδο τύπου ραβανί

Συνταγή για ζουμερό, πεντανόστιμο γλυκό ινδοκάρυδο. Ένα αφράτο κλασικό γλυκό με ινδοκάρυδο, σιμιγδάλι, γιαούρτι και βούτυρο. Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα, σιροπιαστά γλυκά, με πλούσια γεύση και άρωμα. Εύκολο στην παρασκευή του με υλικά που συνήθως όλοι έχουμε στο ντουλάπι και το ψυγείο μας.

Ιδανικό επιδόρπιο για το Κυριακάτικο ή επίσημο τραπέζι, για το κέρασμα στην γιορτή, άλλα και για τις απογευματινές μας λιγούρες. Αυτό το απολαυστικό, σιροπιαστό γλυκό με ινδική καρύδα, τους καλοκαιρινούς μήνες συνδυάζεται τέλεια με μια μπάλα παγωτό.

Μια συνταγή για εγγυημένο αποτέλεσμα που θα τους κάνει όλους όσους το δοκιμάσουν να γλύφουν τα δάχτυλα τους. Φτιάξτε το και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας γλυκιά αμαρτία.

Εκτέλεση

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5 με 6 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε έναν, έναν τους κρόκους ώστε να τους απορροφάει το μείγμα. Μέτα προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και το ινδοκάρυδο συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο τη μαρέγκα, το αλεύρι και το σιμιγδάλι.

Συνεχίζουμε αδειάζοντας το μείγμα μας, σε στρογγυλό ταψί των 30 εκ. πολύ καλά βουτυρωμένο. Με την ανάποδη μεριά ενός κουταλιού στρώνουμε την επιφάνεια. Τέλος ψήνουμε την πίτα ινδοκάρυδο στους 170 βαθμούς στον αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40 λεπτά, ώσπου να φουσκώσει καλά και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.

Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, όπως είναι καυτό το γλυκό το χαράζουμε με μαχαίρι σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και το περιχύνουμε προσεκτικά με κουτάλα με το καυτό σιρόπι. Τέλος πασπαλίζουμε με την καρύδα.

Για το σιρόπι:

Βράζουμε όλα τα υλικά για 5 με 6 λεπτά. Αφού βράσει το σιρόπι μας περιχύνουμε το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι. Παγώνουμε το γλυκό και σερβίρουμε.

Tip 1: Βουτάμε το μαχαίρι σε νερό και κόβουμε κομμάτια για να μη χαλάσουμε την επιφάνεια της πίτας.

Tip 2: Λίγο λίγο το σιρόπι, γιατί αν πέσει πολύ μαζί φεύγει η κρούστα της πίτας και χαλάει η όψη της.

Σιροπιασμένο γλυκό ταψιού με ινδοκάρυδο τύπου ραβανί

Σιροπιασμένο γλυκό ταψιού με ινδοκάρυδο τύπου ραβανί

Σιροπιασμένο γλυκό ταψιού με ινδοκάρυδο τύπου ραβανί

Σιροπιασμένο γλυκό ταψιού με ινδοκάρυδο τύπου ραβανί

Σιροπιασμένο γλυκό ταψιού με ινδοκάρυδο τύπου ραβανί

Συνταγή argiro.gr  Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Vasia Zaglara

Close