Σήμερα σας έχουμε ένα υπέροχο σιροπιαστό γλυκάκι με μερέντα για κέρασμα. Σιροπιαστές φωλιές με μερέντα και φράουλα, καλύτερες και από του ζαχαροπλαστείου.
- φυλλο κρουστας 500 γραμμάρια
- βουτυρο 1 κούπα περίπου λιωμένο
Υλικά
- μερεντα 150 γραμμάρια περίπου
Για την γέμιση
- φραουλες 1 κεσεδάκι περίπου
Για το γαρνίρισμα
Υπάρχουν πολλές φορές που θέλουμε να κεράσουμε τον κόσμο ένα γλυκάκι. Αν στο σπίτι σας πλησιάζει μία γιορτή ή θέλετε απλά να γλυκάνετε τους δικούς σας ανθρώπους, θα μοιραστούμε σήμερα μία αγαπημένη μας συνταγή για σιροπιαστές φωλιές με μερέντα και φράουλα.
Δείτε ακόμα Νόστιμες σιροπιαστές φωλιές από κανταΐφι! Κανταϊφάκια – μπουκίτσες!
Όπως και κάθε άλλη φορά, είναι μία συνταγή, εύκολη, οικονομική, με απλά υλικά για να μπορεί κάθε νοικοκυρά και κάθε νοικοκύρης, να τις δοκιμάσει και να τις ευχαριστηθεί. Σιροπιαστές σοκολασμένες φωλιές του ονείρου που όλοι θα σας ρωτούν την συνταγή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις σιροπιαστές φωλιές με μερέντα και φράουλα:
Εκτέλεση για τις σιροπιαστές φωλιές με μερέντα και φράουλα
Αρχικά ξεπαγώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα ανοίγουμε, σιγά σιγά και προσεκτικά για να μην σκιστούν. Στην συνέχεια αλείφουμε το κάθε φύλλο κρούστας με το λιωμένο βούτυρο, δεν θέλουμε όμως το κάθε φύλλο να έχει πάρα πολύ βούτυρο.
Δείτε ακόμα Σοκολατένιες πασχαλινές φωλιές cupcakes!
Τυλίγουμε σε ρολό με μία βελόνα πλεξίματος και τα σουρώνουμε. Στην συνέχεια τα κόβουμε στην μέση και σχηματίζουμε τις φωλιές, άκρη με άκρη και τις κλείνουμε, κολλώντας τις άκρες, όσο γίνεται. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν και τις αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση για το σιρόπι στις σιροπιαστές φωλιές με μερέντα και φράουλες
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει μία βράση το μείγμα. Σιροπιάζουμε τις φωλιές κρύες με καυτό σιρόπι. Τις αφήνουμε και πάλι να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και μόλις κρυώσουν, τις γεμίζουμε με μερέντα. Γαρνίρουμε με φράουλες και απολαμβάνουμε.
Tips για τις σιροπιαστές φωλιές με μερέντα και φράουλες
Μπορούμε να αφήσουμε τις φωλιές να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για όλο το βράδυ, σκεπασμένες με πετσέτα. Καλό θα είναι να αφήσουμε τις φωλιές στο σιρόπι για όλο το βράδυ.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Evi G. Veltsiou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες