Καλοκαιρινό σιροπιαστό γλυκό με βάση από κανταΐφι και κρέμα της μαμάς. Το τέλειο γλυκό όταν θες να δροσιστείς και να γλυκαθείς συγχρόνως.
- κανταΐφι 500 γραμμάρια
- βούτυρο γάλακτος 300 γραμμάρια αγελαδινό
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 6 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- βανίλια 1
- βουτυρο 50 γραμμάρια
Για την κρέμα
- κρεμα γαλακτος 500 γραμμάρια κρύα ζαχαροπλαστικής
- ζάχαρη άχνη 50 γραμμάρια
Για την σαντιγί
- αμυγδαλα 2-3 χούφτες καβουρδισμένα
Για το γαρνίρισμα
Είτε ψάχνετε νόστιμα γλυκά ψυγείου που να έχουν και κάτι από παράδοση μέσα τους για τον Δεκαπενταύγουστο, είτε σας αρέσουν τα γλυκά που συνδυάζουν το σιρόπι με τις κρέμες, αυτό το γλυκό είναι για εσάς. Σιροπιασμένο και μελωμένο κανταΐφι με κρέμα της μαμάς.
Δείτε ακόμα Καλοκαιρινό εκμέκ κανταΐφι με γλυκό του κουταλιού
Πρόκειται για ένα γλυκό με αρώματα και γεύσεις παράδοσης σε πιο μοντέρνα εκδοχή! Η Τζένη Τσανακτσίδου έδωσε ρέστα πάλι κι εμείς σίγουρα θα το προτιμήσουμε και για το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου…που πλησιάζει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σιροπιαστό γλυκό με κρέμα:
Εκτέλεση για την βάση κανταΐφι στο σιροπιαστό γλυκό με κρέμα
Αρχικά βουτυρώνουμε ένα ταψί του φούρνου με 50 γραμμάρια από τα 300 γραμμάρια αγελαδινού βουτύρου. Από πάνω στρώνουμε καλά το κανταΐφι και το ανοίγουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο και κρύο και προσέχουμε να πάει παντού.
Δείτε ακόμα Γιανιώτικος μπακλαβάς με κανταΐφι μυρωδάτος και σιροπιαστός!
Ανακατεύουμε και μουσκεύουμε καλά. Ισιώνουμε καλά το κανταΐφι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε το κανταΐφι από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει, το μεταφέρουμε στο σκεύος που θα συναρμολογήσουμε αργότερα το γλυκό μας.
Εκτέλεση για το σιρόπι στο σιροπιαστό γλυκό με κρέμα
Στην συνέχεια φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι. Βράζουμε για 5 λεπτά μετρώντας από το σημείο βρασμού και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Το αφήνουμε να γίνει χλιαρό και σιροπιάζουμε το κρύο κανταΐφι με χλιαρό σιρόπι, σιγά σιγά, με μία κουτάλα της σούπας.
Εκτέλεση για την κρέμα στο σιροπιαστό γλυκό με κρέμα
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το κορν φλάουρ. Στο μείγμα με το αλεύρι προσθέτουμε λίγο από το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε καλά. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί.
Αφού ζεσταθεί προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μείγμα με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να πήξει. Μόλις πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια και το βούτυρο. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να γίνει η κρέμα χλιαρή. Στην συνέχεια την στρώνουμε πάνω από το κρύο γλυκό.
Εκτέλεση για την σαντιγί στο σιροπιαστό γλυκό με κρέμα
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής σε σαντιγί μαζί με την ζάχαρη άχνη. Μόλις η σαντιγί είναι έτοιμη την στρώνουμε πάνω από την κρύα κρέμα, με απαλές κινήσεις.
Παίρνουμε τα αμύγδαλα, τα καβουρδίζουμε στον φούρνο για 10 λεπτά, ψήνοντας στους 200 βαθμούς Κελσίου και στην συνέχεια τα ψιλοκόβουμε και τα πασπαλίζουμε πάνω από το γλυκό. Μόλις το γλυκό παγώσει καλά στο ψυγείο σερβίρουμε.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα