Σοκολατένια Πασχαλινή τάρτα

Σοκολατένια Πασχαλινή τάρτα. Μια συνταγή για να απολαύσετε μια υπέροχη τάρτα με πλούσια σε σοκολάτα γέμιση και τραγανή βάση με ζύμη κουρού. Διακοσμείστε τη με σοκολατένια αυγουλάκια και δώστε μια έξτρα Πασχαλινή νότα στο Πασχαλινό τραπέζι σας.

Εκτέλεση συνταγής

Για τη ζύμη κουρού βάσης:

Σε μπολ βάζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και το βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι το μείγμα να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά. Προσθέτετε και το κρόκο του αυγού, τη βανίλια και το παγωμένο νερό. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και έχετε μια ομοιογενή ζύμη.

Βάζετε το μείγμα σε αλευρωμένη επιφάνεια και το ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη. Την ανοίγετε σε στρογγυλό δίσκο 10 εκ. Τυλίξτε τη σε λαδόκολλα ή μεμβράνη και αφήστε τη για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα 26 εκ. βάσης. Βγάζετε τη ζύμη μετά τα 30 λεπτά από το ψυγείο, τη βάζετε σε μια λαδόκολλα και την ανοίγετε σε στρογγυλό φύλλο διαστάσεων 34 εκ. περίπου.

Στρώστε το φύλλο καλά ώστε να καλύπτει τη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας. Κόβετε τη ζύμη που τυχόν προεξέχει.
Σκεπάζετε τη βάση της ζύμης με μια λαδόκολλα και τη γεμίζετε με ξερά φασόλια ή ρεβύθια ή ρύζι. Ψήνετε τη βάση για 10 λεπτά, αφαιρείτε τα όσπρια και ψήνετε για άλλα 8-10 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη. Βγάλτε τη από το φούρνο αφήστε τη να μισοκρυώνει και χαμηλώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 ° C.

Για τη γέμιση σοκολάτας:

Bάζετε σε μεταλλικό μπολ τα κομματάκια σοκολάτας και βουτύρου και τα λιώνετε σε μπεν μαρί. Χτυπάτε στο μίξερ, σε μεγάλο μπολ, τα αυγά με τη ζάχαρη για 4 λεπτά να αφρατέψει. Προσθέτετε και το λιωμένο μείγμα σοκολάτας βουτύρου και συνεχίζετε να χτυπάτε για 1/2 λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Ρίχνετε το μείγμα σοκολάτας πάνω στο φύλλο κουρού και ψήνετε για 18 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο και μόλις κρυώσει, διακοσμείτε με σοκολατένια αυγά, πασπαλίζετε με κακάο και σερβίρετε.

taste.com.au

το είδαμε στο sintayes.gr

Close