Υλικά:
- πατατες 1 κιλό
- αυγα 4
- κρεμα γαλακτος 1 κούπα του νες
- κασέρι 150 γραμμάρια
- παριζα 100 γραμμάρια
- μπεικον 6-7 φέτες
- πιπεριά Φλωρίνης 1
- μανιταρια 1 κονσέρβα
- βιτάμ 50 γραμμάρια λιωμένο
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 100 γραμμάρια
Για το πασπάλισμα:
- κασέρι 150 γραμμάρια περίπου τριμμένο
Συνταγή για εύκολο και γρήγορο σουφλέ με τις πατάτες που περίσσεψαν ή τον πουρέ πατάτας που περίσσεψε, αλλαντικά και κρέμα γάλακτος για το Κυριακάτικο τραπέζι ή για να συνοδεύσουμε τα κρεατικά ή την πίτσα μας για να μη πάει τίποτα χαμένο.
Από τη φίλη μας Μαρία Φιλίντατζη.
Σουφλέ ζυμαρικών του Γιώργου Ζώλη
Σας περίσσεψαν πατάτες και λυπάστε να τις πετάξετε; Και πολύ καλά κάνετε. Μπορείτε να τις φτιάξετε σε αυτό το λαχταριστό και πεντανόστιμο σουφλέ που λιώνει στο στόμα με αλλαντικά, τυριά και κρέμα γάλακτος. Εύκολο, γρήγορο και…κολασμένο!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σουφλέ πατάτας με τις πατάτες που περίσσεψαν:

Εκτέλεση για το σουφλέ πατάτας με τις πατάτες που περίσσεψαν
Αρχικά παίρνουμε τις πατάτες τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, τις ξεφλουδίζουμε και έπειτα τις κάνουμε πουρέ. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε στο ίδιο μείγμα το τριμμένο κασέρι.

Ψιλοκόβουμε την πάριζα, το μπέικον και τη πιπεριά Φλωρίνης. Τα ανακατεύουμε με το μείγμα της κρέμας γάλακτος και τα μανιτάρια χωρίς τα ζουμιά της κονσέρβας και προσθέτουμε το λιωμένο βιτάμ και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Σουφλέ με πένες και μπεσαμέλ για το Κυριακάτικο τραπέζι

Βάζουμε το μείγμα στον πουρέ, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κασέρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 30 λεπτά.

Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr