Σούπα Ρεβιθιού βελουτέ

Συνταγή για Σούπα Ρεβίθια βελουτέ με σουμάκ και κουρκουμά. Μια ανατολίτικη, νηστίσιμη πρόταση για το τραπέζι που θα σας ενθουσιάσει.

Από τότε που ξεκινήσαμε να βλέπουμε MasterChef ακούμε διαρκώς το “σούπα βελουτέ” και το λιγουρευόμαστε. Ωραίες οι σούπες, αλλά όταν βλέπεις αυτές τις κρεμμώδης σούπες να σου “χαμογελάνε” στην τηλεόραση, είναι το κάτι άλλο.

Ήρθε λοιπόν ο καιρός να φτιάξουμε την δική μας σπιτική σούπα βελουτέ από ρεβίθια. Είναι μία πολύ νόστιμη, ξεχωριστή και φυσικά πολύ υγιεινή σούπα βελουτέ με ρεβίθια.

Σούπα _Ρεβιθιά_ βελουτέ_

Δείτε ακόμα Συνταγή για πατζαρόσουπα βελουτέ & με βελούδινη υφή

Μάλιστα αν τα παιδιά σας δεν αρέσκονται στο αγαπημένο και θρεπτικό όσπριο, ίσως σαν κρεμούλα να τα ξεγελάσετε και να τους αρέσει. Είναι μία συνταγή για σούπα ρεβιθιά βελουτέ που γαρνίρεται με σουμάκ και πραγματικά αξίζει να την δοκιμάσετε. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Σούπα _Ρεβιθιά_ βελουτέ_ Συνταγή_

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν από το προηγούμενο βράδυ σε μία λεκάνη με πολύ νερό και λίγη μαγειρική σόδα. Την επόμενη μέρα, σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Αφού σοταριστούν, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το κρεμμύδι να απελευθερώσει τα σάκχαρά του.

Στην συνέχεια ρίχνουμε το νερό ζεστό. Προσθέτουμε επίσης τα ρεβίθια και τον κουρκουμά. Δυναμώνουμε την φωτιά και μόλις πάρει βράση την χαμηλώνουμε και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για δύο ώρες. Όταν τα ρεβίθια μας, μαλακώσουν κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το ραβδομπλέντερ και χτυπάμε το μείγμα μας για να γίνει μία νερουλή κρέμα. Προσθέτουμε το 1 ποτήρι ελαιόλαδου. Στο τέλος βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι. Γαρνίρουμε με σουμάκ και λεμόνι κι αν θέλουμε ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Σούπα _Ρεβιθιά_ βελουτέ_

Η συνταγή είναι του φίλου μας Μανώλης Κατωγυρίτης

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close