Σπανακοτυρόπιτα με με σιμιγδάλι και τραγανό φύλλο σφολιάτας, με μία αφράτη γέμιση από σπανάκι και φέτα. Το τέλειο σχολικό κολατσιό τόσο για το πρωί όσο και για το ολοήμερο.
- σπανακι 600 γραμμάρια
- κρεμμυδι 5 μέτρια ξερά
- κρεμμυδι 4 φρέσκα
- άνηθος 1 ματσάκι ψιλοκομμένος
- μαιντανος 2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- φέτα 400 γραμμάρια
- Σιμιγδάλι ψιλό 1 κουταλιά της σούπας
- αυγα 3
- ελαιολαδο 1/2 ποτήρι
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- φύλλο σφολιάτας 2 (374 γραμμάρια η συσκευασία)
Για το φύλλο
- αυγα 1
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Η σπανακοτυρόπιτα είναι από τις αγαπημένες μας πίτες και σήμερα θα σας δείξουμε μία καταπληκτική συνταγή για σπανακοτυρόπιτα με σιμιγδάλι και φύλλο σφολιάτας. Είναι μία εύκολη συνταγή, τέλεια ιδέα και για αρχάριες ή αρχάριους στην κουζίνα.
Δείτε ακόμα Τραγανή σπανακοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας
Από το να δίνετε τα λεφτά σας σε φούρνους και κυλικεία καλύτερα να φτιάξετε μία σπανακοτυρόπιτα με τα χεράκια σας. Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν και θα σας τη ζητούν συνέχεια. Και μιας και το σπανάκι είναι τόσο θρεπτικό, σίγουρα θα προτιμάτε κι εσείς να τους την φτιάχνετε συχνά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σπανακοτυρόπιτα με σιμιγδάλι:
Εκτέλεση για την σπανακοτυρόπιτα με σιμιγδάλι
Αρχικά πλένουμε καλά το σπανάκι και το βάζουμε να μαραθεί σε μία κατσαρόλα χωρίς νερό. Μόλις μαραθεί το στραγγίζουμε. Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σοτάρουμε μέχρι να φύγουν τα πολλά ζουμιά. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα καλά. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το ψιλό σιμιγδάλι και την θρυμματισμένη με τα χέρια φέτα. Ανακατεύουμε λίγο και στρώνουμε σε ένα ταψί 26×36 εκατοστών ένα φύλλο σφολιάτας το οποίο το έχουμε ανοίξει λίγο με τον πλάστη.
Δείτε ακόμα Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο με σουσάμι για κολατσιό στο σχολείο
Από πάνω στρώνουμε την γέμιση. Πάνω από την γέμιση βάζουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας το οποίο και αυτό προηγουμένως το έχουμε ανοίξει λίγο με τον πλάστη.
Αλείφουμε την πίτα με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε είτε στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα, είτε 200 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις, μέχρι η πίτα να πάρει ωραίο χρώμα.
Tips για την σπανακοτυρόπιτα με σιμιγδάλι
Τα αυγά είναι προαιρετικά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Georgia Chatzimanoli-Grimwood
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Πέθανε ο Γιάννης Μπουτάρης -Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας
- Αμαλιάδα : Μάρτυρας σπάει την σιωπή της «Δεχθήκαμε απειλές μετά την εκπομπή»
- Η Γη της Ελιάς : Δεν μπορείς να μένεις εδώ άλλο- Η Ιουλία διώχνει την Αριάδνη
- Ο άντρας μου δεν με αφήνει να στολίσω για τα Χριστούγεννα για να μην κάψουμε ρεύμα
- Χριστουγεννιάτικα δέντρα 2024: Τα 10 κορυφαία TikTok trends