Σπιτικά donuts πίτσας με τυρί και γαλοπούλα

Πεντανόστιμα donuts πίτσας με μια ζύμη αφράτη σαν αφρός από βούτυρο και γάλα με επικάλυψη από σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και γαλοπούλα. Μια πολύ εύκολη συνταγή για αλμυρά donuts ιδανική για μπούφε στο παιδικό πάρτι, το κολατσιό ή την δουλειά ακόμα και σαν συνοδευτικό με την μπύρα ή το κρασί σας.  Επίσης είναι μια συνταγή που μπορείτε να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη και να δημιουργήσετε τα δικά σας αλμυρά donuts με υλικά της επιλογής σας. Φτιάξτε τα και θα ξετρελάνετε σίγουρα μικρούς και μεγάλους.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπεικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα μας το ανακατεύουμε να δημιουργηθούν τρίμματα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και πλάθουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και η ζύμη μας να μην κολλάει αλλά να είναι μαλακή (ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμη αλεύρι). Μεταφέρουμε τη ζύμη μας σε αλευρωμένη επιφάνεια και με ένα πλαστή την ανοίγουμε σε πάχος 1εκ. Κόβουμε ντονατς και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε προσεκτικά σάλτσα και τα υλικά που θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να λιώσει το τυρί. Εγώ στον δικό μου φούρνο έψησα ακριβώς 12 λεπτά. Έγιναν σούπερ αφράτα και πεντανοστιμα. Τα υλικά που θα βάλετε από πάνω είναι επιλογής σας. Η συνταγή βγάζει περίπου 12 ντόνατς ανάλογα το μέγεθος που θα τα κάνετε.

Σπιτικά donuts πίτσας με τυρί και γαλοπούλα

Καλή επιτυχία!!

Εκτέλεση και φωτογραφία συνταγής από την ‎Αλεξάνδρα Κυριάκη‎ 

Close