Συνταγή για εύκολο σπιτικό παγωτό βανίλια σαν μηχανής, μαλακό που δεν κρυσταλλώνει. Χωρίς παγωτομηχανή και χωρίς ζαχαρούχο γάλα από τον Γιώργο Ζώλη.
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο πλήρες
- ζαχαρη 450 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 1 λίτρο 33% - 38% λιπαρά
- νισεστέ 40 γραμμάρια
- αλατι 1 τσιμπιά
- εκχυλισμα βανίλιας 1-2 κουταλάκια του γλυκού
Υλικά
Παγωτό sandwich βανίλια σοκολάτα
Μαλακό παγωτό με μόλις 6 υλικά, χωρίς ζαχαρούχο γάλα και παγωτομηχανή για να μπορούν να το φτιάξουν όλοι και όλες. Τώρα που ήρθε το Καλοκαίρι ένα παγωτό δεν πρέπει να λείπει από το σπίτι και θα σας δείξουμε το πιο εύκολο και οικονομικό παγωτό από τον Γιώργο Ζώλη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σπιτικό παγωτό του Γιώργου Ζώλη:
Εύκολο Σπιτικό Παγωτό Μαλακό σαν μηχανής. Χωρίς παγωτομηχανή! Χωρίς Ζαχαρούχο! Με λίγα υλικά. Συνταγή στο πρώτο σχόλιο
Recipe ingredients
1 liter whole milk
450g sugar
1 liter of cream 33% – 38% fat
40g of cornstarch
1 pinch of salt
1-2 tsp vanilla or 2-3 capsules
Εκτέλεση για το σπιτικό παγωτό του Γιώργου Ζώλη
Αρχικά βάζουμε το φρέσκο γάλα παγωμένο σε μία κατσαρόλα και με σβηστή τη φωτιά προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νισεστέ. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και έπειτα ανάβουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε λίγο στην αρχή να λιώσει το νισεστέ και έπειτα ανακατεύουμε συχνά μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.
Μόλις έρθει ο βρασμός και φουσκώσει το μείγμα, σβήνουμε την φωτιά. Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να πέσει η θερμοκρασία. Προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Στο τέλος ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο σκεύος, το κλείνουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
Παγωτό πραλίνα με δυο υλικά
Έπειτα το μεταφέρουμε σε ένα μίξερ ή με το μίξερ χειρός το χτυπάμε για 3-5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Στο τέλος το μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ, ανακατεύουμε λίγο να φύγουν οι φουσκάλες και το βάζουμε στην κατάψυξη για 8-12 ώρες.
Tips για το σπιτικό παγωτό του Γιώργου Ζώλη
Αντί για νισεστέ μπορούμε να βάλουμε κορν φλάουρ. Αντί για εκχύλισμα βανίλιας μπορούμε να βάλουμε 2-3 κάψουλες βανίλια.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα