Είναι μερικές φορές που το μυαλό χρειάζεται αυτό το “ζεστό” για να χαλαρώσει,να γαλινέψει και να νιώσει “σα το σπίτι του”.Στην αναζήτηση στα ντουλάπια και το ψυγείο,βρέθηκαν τα υλικά που έδωσαν αυτό το ψωμένιο σταφιδοκέικ ή κεικένιο σταφιδόψωμο!Σταφίδες,κανέλα,κάρδαμο,πορτοκάλι,μέλι, όλα μαζί ανακατεύτηκαν και πλημμύρισε το σπίτι με αυτήν την “ζεστή”μυρωδιά όσο ψηνόντουσαν,ενώ ο ελληνικός καφές περίμενε το ζεστό κομματάκι να βγεί από το φούρνο για να κάνουν παρέα…στο στομαχάκι μου,χιχιχιχι!!!!!

υλικά(για ταψί ορθογώνιο 35Χ25)

280γρ φρέσκο χυμό πορτοκάλι ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι 90γρ λάδι 4 1/2κγ baking powder 240γρ ξανθές σταφίδες 15 σπόρους κάρδαμο κοπανισμένους 1/2κγ κανέλα σκόνη 1/4κγ ginger σκόνη 2 ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες 3 αβγά 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 160γρ μέλι 65γρ κάσιους ανάλατα χοντρά αλεσμένα

εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατέυουμε το λάδι με το χυμό και σιγά σιγά ρίχνουμε τα αβγά,το μέλι.Εχουμε ανακατέψει σε άλλο μπολ το αλεύρι με το baking powder,το ξύσμα και τα μπαχαρικά και τα προσθέτουμε στα υγρά ανακατεύοντας.Ρίχνουμε τις μπανάνες και τα κάσιους.Ανακατεύουμε και απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα,στους 170βαθμούς,για μισή ώρα περίπου(θα κάνετε τη δοκιμή με το μαχαίρι,όπως στο κέικ).

Ελπίζω να σας αρεσει!!!

mammyscookingbook