Στραπατσάδα με μελιτζάνες_

Μελιτζάνες με αυγά σαν στραπατσάδα για το τραπέζι μας. Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγάκι.

Το Καλοκαίρι είναι η αγαπημένη μας εποχή. Μετά το μπάνιο στην θάλασσα θέλουμε ένα γρήγορο, εύκολο και ελαφρύ φαγητό με λαχανικά εποχής. Σήμερα λοιπόν θα σας προτείνουμε ένα μαμαδίστικο φαγάκι που περνάει από γενιά σε γενιά και μοιάζει με στραπατσάδα.

Μόνο που αυτή τη φορά αντί για ντομάτες με αυγά θα βάλουμε μελιτζάνες με αυγά και τυρί φέτα. Φυσικά τα μυρωδικά είναι κανόνας και η φέτα απογειώνει την γεύση. Είναι ένα ελαφρύ φαγητό με λαχανικά εποχής που θα σας χορτάσει το Καλοκαίρι χωρίς να σας βαρύνει. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση

Στην αρχή πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε ένα μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε τα λαχανικά μας με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν.

Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο πιπέρι και τα 4 αυγά τα οποία τα έχουμε χτυπήσει. Μόλις αρχίζει να πήζει το μείγμα μας ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και λίγο αλάτι αν θέλουμε. Προσθέτουμε επίσης λίγο εστραγκόν για το άρωμα ανακατεύουμε και σβήνουμε την φωτιά.

Δείτε ακόμα Μελιτζάνες με φάβα και φέτα

Tips για την στραπατσάδα με μελιτζάνες

Το αλάτι μπορούμε και να μην το βάλουμε αν η φέτα είναι πολύ αλμυρή.

Στραπατσάδα_ με _μελιτζάνες_ Στραπατσάδα_ με _μελιτζάνες_ Στραπατσάδα_ με _μελιτζάνες_ Στραπατσάδα_ με _μελιτζάνες_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερίνα Λάμπρου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Close