Στριφτή και γεμιστή ζύμη! Ιδανική για κάθε περίσταση!

Συστατικά

350 γρ αλεύρι
85 γρ μαργαρίνη
35 γρ κεφαλοτύρι
175 ml γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
1 κρόκο αυγού

Δείτε ακόμα: Κασερόπιτα στριφτή! Πεντανόστιμη!!!

Γέμιση

100 γρ αλλαντικά
150 γρ τυρί κρέμα
150 γρ κεφαλοτύρι
Πράσινες & μαύρες ελιές

Δείτε ακόμα: Φανταστικά Τυροπιτάκια με εύκολη ζύμη !! Μούρλια γεύση !

Οδηγίες 

  1. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με την μαγιά, την ζάχαρη και το γάλα.
  2. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, την μαλακή μαργαρίνη, το τριμμένο κεφαλοτύρι και δουλεύουμε να γίνει ζύμη.
  3. Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
  4. Την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε φύλλο.
  5. Απλώνουμε το τυρί κρέμα, τα ψιλοκομμένα αλλαντικά, το κεφαλοτύρι σε κύβους και τις ελιές.
  6. Τυλίγουμε σε ρολό και το χωρίζουμε από άκρη σε άκρη (2 μέρη).
  7. Σε αντικολλητικό χαρτί διπλώνουμε σε πλεξούδα και δίνουμε σχήμα από στεφάνι.
  8. Στο κέντρο τοποθετούμε ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο σκεύος.
  9. Αλείφουμε κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε σουσάμι.
  10. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Close