Γλυκό με μήλα και σταφίδες για να συνοδέψουμε γλυκά το καφεδάκι μας.
700 γρ. μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
50 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα και ψημένα
35 γρ. φρυγανιά
50 γρ. καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. πιπέρι
1/4 κ.γ. κολίανδρο
1 κούπα σταφίδες μαύρες
1/8 κ.γ. κάρδαμο
1 κ.γ. βανίλια εσάνς
1 κ.σ. μέλι
1 φύλλο σφολιάτας
1 αυγό χτυπημένο για το άλειμμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ψίχα ψωμιού, καφέ ζάχαρη, κανέλα, σταφίδες, πιπέρι, κόλιανδρο και το κάρδαμο.
Κόβουμε τα μήλα σε κύβους. Προσθέτουμε το μέλι, βανίλια, φουντούκια, και τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σφολιάτας σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ρίχνουμε μια λωρίδα της γέμισης κατά μήκος του κέντρου της ζύμης.
Αλείφουμε τα άκρα με χτυπημένο αυγό. Τυλίγουμε τη ζύμη.
Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25-35 λεπτά.
Τέλος πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες