Υλικά
350 γρ φυλλο Βηρυτού
200γρ αμυγδαλο σκονη
200 γρ βουτηρο Lurpak
50 γρ φιστικί αυγινής για ντεκορ
για το σιρόπι
200γρ νερο
300 γρ ζαχαρη
1 κσ μελι
1 φετα πορτοκαλι
Τα φύλλα δυο-δυο τα τυλίγω αβουτύρωτα γιατί θα τα περιχισουμε μόλις γεμίσει το ταψι.
Απλώνω 2 φυλλα κρούστας η Βηρυτού
βάζω τη γέμιση(πριν τα τυλιξω)(εγω τα κανω με σοκολατα και μερικα σκετα)τα τυλιγω με ενα καλαμακι η ξυλαρακι(κατι κυλινδρικο τελος παντων)για να πάρουν το σχήμα ενος κυκλου πριν βγαλω το καλαμάκι η κατι αλλο κυλινδρικό τα σουρώνω να γινουν σαν ενα μικρο κοκορετσι.
Ζεστο το σιροπι(οχι καυτο)και αφου βγει 15 λεπτα απο το φουρνο το γλυκο-ζεστο και αυτο σιροπιαζω.
Το σιροπι το πινει σιγα-σιγα
,κατα τη διαρκεια 20 λεπτων ,προσθετω συνεχεια μεχρι να το πιει.
Δεν το τυλιγω σφιχτα για να βουτηρωθει καλά στο ταψι πριν το κοψω το φυλλο ,μεχρι μεσα.
Ψηνω στους 150 για 2 ωρες και χαραζω πριν ψησω .
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες