Ένα μαμαδίστικο φαγητό για πιλάφι με αγκινάρες και πατάτες που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
- κρεμμυδι 1
- μαιντανος λίγο
- μάραθος λίγο
- αγκινάρες 4-5
- πατατες 4-5
- σάλτσα ντομάτας Κατά βούληση
- πελτές ντομάτας 1 κ.γ.
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρυζι 1 κούπα
Υλικά
Αν είστε λάτρεις τις αγκινάρας τότε σίγουρα η σημερινή μας συνταγή για πιλάφι με αγκινάρες, πατάτες και κόκκινη σάλτσα θα σας ξετρελάνει. Οι αγκινάρες είναι ένα πολύ αγαπημένο και θρεπτικό λαχανικό. Όμως τα παιδιά πολλές φορές δεν τους δίνουν μία ευκαιρία.
Αν όμως δουν τις αγκινάρες κομμένες σε κύβους και συνοδευόμενες με κόκκινη σάλτσα και ρύζι, μπορεί και να αλλάξουν γνώμη. Είναι λοιπόν ένα μαμαδίστικο και πολύ θρεπτικό φαγάκι που μπορείτε να το φτιάξετε όποια μέρα της εβδομάδας θέλετε. Τα λαδερά άλλωστε πάντα έκαναν καλό και είναι πολύ θεμιτό να τα έχουμε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής.
Δείτε ακόμα Αρνάκι με αγκινάρες και κολοκυθάκια αυγολέμονο
Η συνταγή για πιλάφι με αγκινάρες και πατάτες είναι αρκετά εύκολη και όχι ιδιαίτερα μπελαλίδικη. Αυτό σημαίνει πως είτε είστε έμπειροι είτε αρχάριοι στην κουζίνα αξίζει να δώσετε μία ευκαιρία. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Στην αρχή ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον μάραθο. Βάζουμε επίσης τις αγκινάρες τις οποίες τις έχουμε κόψει σε κύβους μαζί με τις πατάτες που τις έχουμε κόψει εξίσου σε κύβους.
Σοτάρουμε τα λαχανικά μας μέχρι να λαδωθούν καλά για περίπου 10 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε την φρέσκια σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας για 10 λεπτά και στην συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά. Το αφήνουμε να γίνει μέχρι να βράσει το ρύζι, να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και να δέσει η σάλτσα μας.
Tips για συνταγή για αγκινάρες πιλάφι
Μπορούμε να βάλουμε παραπάνω ή λιγότερες αγκινάρες και πατάτες. Μπορούμε να βάλουμε περισσότερο ή λιγότερο ρύζι. Οι αγκινάρες είναι φρέσκες. Γι’ αυτό προτού τις μαγειρέψουμε τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι για να μην πικρίσουν.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Βασιλική Φαρμάκη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες