Συνταγή για νόστιμους αθερινοκεφτέδες_

Συνταγή για νόστιμους αθερινοκεφτέδες που μπορούμε να απολαύσουμε όποτε έχουμε όρεξη για ψαράκι.Τα ψαροκεφτεδάκια είναι μια καλή προτασή για να φάνε τα παιδιά ψάρι.

Οι αθερίνες είναι αγαπημένα και πολύ θρεπτικά ψάρια όμως λίγοι από εμάς θα σκεφτόμασταν να κάνουμε τους αθερινοκεφτέδες.

Οι αθερινοκεφτέδες είναι στην πραγματικότητα κεφτεδάκια με κύριο συστατικά την αθερίνα. Περιέχουν επίσης αυγό, μαϊντανό, δυόσμο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Δείτε ακόμα Ψητή πέρκα με σάλτσα μανιταριών

Είναι μία εξαιρετική και πολύ πρωτότυπη πρόταση για οποιαδήποτε άλλη μέρα της εβδομάδας θέλουμε να απολαύσουμε θαλασσινά ή ψάρια με έναν πρωτότυπο τρόπο.

Επίσης είναι μία πολύ καλή ιδέα να δοκιμάσουν τα παιδιά μας αθερίνα, αν δεν τους αρέσει ή δεν την έχουν δοκιμάσει ξανά στο παρελθόν. Μαγειρεύονται σε καυτό λάδι και μπορούμε να τους συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανιτές ή και σκέτη σαλάτα της αρεσκείας μας. Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση για αθερινοκεφτέδες

Σε ένα μπολ βάζουμε τις αθερίνες ολόκληρες. Τρίβουμε μία ντομάτα, ένα κρεμμύδι και τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ με τις αθερίνες. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ρίγανη, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά και με τα χέρια για να διαλυθεί το αυγό και να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Στην συνέχεια προσθέτουμε τόσο αλεύρι, ώστε να πάρουμε έναν χυλό που να μην είναι ούτε πολύ αραιός ούτε πολύ σφιχτός. Θέλουμε έναν μέτριο χυλό που να μπορεί να σταθεί στο κουτάλι της σούπας.

Δείτε ακόμη Χταποδάκι ξιδάτο : Η απόλυτη συνταγή

Γεμίζουμε ένα κατσαρολάκι με λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Στην συνέχεια με την βοήθεια του κουταλιού, ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα μας μέσα στο κατσαρολάκι και αφαιρούμε τους κεφτέδες μας όταν έχουν πάρει ένα ωραίο καφέ χρώμα, σαν αυτό που θα δούμε στις φωτογραφίες. Είναι έτοιμοι.

Tips

Βάζουμε τους κεφτέδες σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας στον πάτο, για να στραγγιστούν τα πολλά λάδια. Αν θέλουμε μπορούμε να μην βάλουμε τις αθερίνες ολόκληρες.

αθερινοκεφτέδες_συνταγή_ αθερινοκεφτέδες_συνταγή_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Σοφια Σοφη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close