Συνταγή για μοσχάρι φιλέτο γεμιστό με υπέροχη κόκκινη σάλτσα φωτο μονη

Συνταγή για φιλέτο μοσχάρι γεμιστό με υπέροχη κόκκινη σάλτσα για να το απολαύσετε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όχι μόνο! Είναι ένα φαγητό με μοσχαράκι πολύ νόστιμο που μπορείτε να το προτιμήσετε είτε στο Κυριακάτικο τραπέζι ή σε οποιαδήποτε άλλη μέρα, το τράβηξε η όρεξή σας!

Δείτε ακόμα το  Καραμελωμένο γεμιστό χοιρινό ρολό της Γκόλφως με αξεπέραστη σάλτσα

Είναι ιδιαίτερο γιατί είναι γεμιστό με τυρί φέτα, πιπεριές Φλωρίνης, μαϊντανό και μερικά ακόμη απλά και αγνά υλικά και η κόκκινη σαλτσούλα έρχεται να απογειώσει ακόμη περισσότερο την γεύση. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε! Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω: 

Προεργασία για το μοσχαρίσιο τρανς:

Πηγαίνουμε στον χασάπη και ζητάμε από τον χασάπη να μας χτυπήσει το μοσχαρίσιο κρέας και να το περάσει από την μηχανή για το σνίτσελ. Παίρνουμε το κρέας μας, το ανοίγουμε καλά και κόβουμε τις φέτες μας στην μέση. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στο κρέας μας.

Εκτέλεση για την γέμιση

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τρίβουμε τις σκελίδες σκόρδου στον τρίφτη. Ανακατεύουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο μαζί. Στην συνέχεια κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρές λωρίδες και την φέτα σε μπαστουνάκια που θα έχουν πάχος ενός δαχτύλου.

Πασπαλίζουμε κάθε φέτα του κρέατος με μαϊντανό και σκόρδο και βάζουμε ένα μπαστουνάκι φέτα και μία φέτα πιπεριά Φλωρίνης σε κάθε κομμάτι κρέατος. Τυλίγουμε το κρέας μας σε ρολάκι προσπαθώντας να εγκλωβίσουμε την γέμιση και από τα πλάγια. Καρφώνουμε το κρέας μας καλά με οδοντογλυφίδες για να το σφραγίσουμε.

Εκτέλεση για την σάλτσα:

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει βάζουμε τα ρολάκια κρέατος να θωρακιστούν. Γυρίζουμε προσεκτικά τα ρολάκια με ένα πιρούνι έτσι ώστε να μην τα διαλύσουμε όταν ήδη αρχίζουν να ξεκολλάνε από μόνα τους.

Στην συνέχεια προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαιντανό και το σκόρδο που μας περίσσεψε από την γέμιση καθώς επίσης και την πιπεριά Φλωρίνης που μας περίσσεψε, ψιλοκομμένη σε κυβάκια αυτή τη φορά. Ανακινούμε την κατσαρόλα μας.

Στην συνέχεια βάζουμε τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Σβήνουμε το φαγητό μας με το κρασί και το αφήνουμε για λίγο έτσι ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στην συνέχεια βάζουμε τον χυμό ντομάτας μαζί με λίγο νερό.

Σιγοβράζουμε το φαγητό μας μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει σχεδόν η σάλτσα. Προς το τέλος, ρίχνουμε την φέτα που περίσσεψε από την γέμιση και την σπάμε με τα χέρια μας. Ανακινούμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε να πάρει δύο βράσεις το φαγητό για να λιώσει σχεδόν η φέτα.

Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες από το κρέας και σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Tips

Συνήθως είναι μεγάλα κομμάτια του τρανς και θα βγουν 16 μερίδες ρολάκια. Τρανς είναι η ονομασία τους κρέατος οπότε έτσι το ζητάμε και από τον κρεοπώλη μας. Η φέτα δεν μπορεί να αντικατασταθεί γιατί κάποιο άλλο τυρί, θα δώσει ένα τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα.

Συνταγή για φιλέτο μοσχάρι γεμιστό με υπέροχη κόκκινη σάλτσα Συνταγή για φιλέτο μοσχάρι γεμιστό με υπέροχη κόκκινη σάλτσα Συνταγή για φιλέτο μοσχάρι γεμιστό με υπέροχη κόκκινη σάλτσα Συνταγή για φιλέτο μοσχάρι γεμιστό με υπέροχη κόκκινη σάλτσα Συνταγή για φιλέτο μοσχάρι γεμιστό με υπέροχη κόκκινη σάλτσα

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzela Antonopoulou

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close