Συνταγή για φρικασέ με χοιρινό χωρίς αυγολέμονο

Παραδοσιακή συνταγή για χοιρινό φρικασέ με μαρούλια χωρίς αυγολέμονο, ιδανικό για όλη την οικογένεια! Ένα πεντανόστιμο φαγητό, που η συγκεκριμένη συνταγή δεν απαιτεί πολλά υλικά, και μπορείτε να φτιάξετε εύκολα. Ιδανικό και για όσους έχουν αλλεργία στα αυγά. Αυτό το φρικασέ χοιρινό είναι ιδανικό και για αρχάριες!

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μαρούλια, τα κόβουμε σε χοντρές λωρίδες, ψιλοκόβουμε και τον άνηθο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά, βαθιά κατσαρόλα.
Ροδίζουμε το κρέας καλά.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα.

Μόλις μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον άνηθο… νερό – αρκετό ώστε να σκεπαστεί το κρέας και σιγομαγειρεύουμε το χοιρινό για 1 ώρα, ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.
Μόλις αρχίσει και μαλακώνει το κρέας προσθέτουμε τα μαρούλια και τον χυμό από το λεμόνι.
Βράζουμε το φαγητό για περίπου 20 λεπτά προσθέτοντας εάν χρειαστεί λίγο νεράκι ακόμα.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής για φρικασέ από τη σελίδα “Οι Γεύσεις της Ελένης”

Συνταγή για φρικασέ με χοιρινό χωρίς αυγολέμονο

Close