Υπέροχη συνταγή για γιουβαρλάκια αλά κρεμ

Υπέροχη συνταγή για γιουβαρλάκια αλά κρεμ! Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό ήρθε η ώρα. Αυτά τα υπέροχα γιουβαρλάκια αλά κρεμ είναι ό,τι πιο νόστιμο έχετε δοκιμάσει τον τελευταίο καιρό. Μια ξεχωριστή παραλλαγή μιας αγαπημένης παραδοσιακής σούπας που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Οι πειραματισμοί στην κουζίνα είναι καλό να γίνονται κι εσείς ήρθε η στιγμή να πειραματιστείτε με τα γιουβαρλάκια. Γιουβαρλάκια αλά κρεμ λοιπόν για το Κυριακάτικο τραπέζι για να το απολαύσετε εσείς και όσοι αγαπάτε. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Εκτέλεση

Η συνταγή είναι για 27 κανονικά γιουβαρλάκια. Αν θέλουμε να βγουν λιγότερα τότε προσαρμόζουμε την συνταγή στα μισά υλικά. Στην αρχή καθαρίζουμε τις πατάτες και κόβουμε τα καρότα. Κόβουμε επίσης τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό.

Τοποθετούμε στην κουζίνα μας ένα νταβαδάκι με φαρδύ πιάτο, όπου θα χωρέσουν τα γιουβαρλάκια μας. Βάζουμε το νερό και βάζουμε μέσα στο νερό την φλούδα λεμονιού. Την φλούδα την καθαρίζουμε με ένα μαχαίρι. Καλό είναι να βάλουμε έναν ζωμό κότας ή βοδινού ή μυρωδικών ή λαχανικών.

Δείτε ακόμα Γιουβαρλάκια της Λένας! Η μαγική σουπίτσα για το κρυολόγημα!

Ρίχνουμε μέσα τις κομμένες πατάτες, τα καρότα, τα φύλλα δάφνης και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας μας, για να αρχίσει να βράζει το νερό. Έχουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη με το καπάκι γιατί δεν θέλουμε να χάσουμε τα υγρά του φαγητού. Στην συνέχεια, λιώνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μπλέντερ.

Το μείγμα το σουρώνουμε σε σουρωτήρι τσαγιού και τα υγρά που θα βγάλουν τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που βράζει. Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το ρύζι (αφού πρώτα το έχουμε ξεπλύνει και το έχουμε στραγγίξει) , τον πολτό κρεμμυδιού και σκόρδου, το ελαιόλαδο, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο και τον μαϊντανό.

Ζυμώνουμε πολύ καλά έτσι ώστε να ενωθούν πολύ καλά όλα τα υλικά. Σε ένα πιάτο έχουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας σε μέγεθος ούτε πολύ μεγάλο, ούτε πολύ μικρό και ένα ένα αλευρώνουμε καλά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Όταν τα αλευρώσουμε όλα και οι πατάτες με τα καρότα έχουν ήδη βράσει 15 λεπτά, τότε ρίχνουμε ένα ένα όλα τα γιουβαρλάκια μέσα στον βραστό ζωμό. Όταν τα πλάθουμε, δεν τα ρίχνουμε ένα ένα κατευθείαν μέσα διότι η χρονική απόσταση του πρώτου από το τελευταίο είναι αρκετή και δεν βράζουν ομοιόμορφα.

Ότι αλεύρι έχει μείνει στο ταψί μας το ρίχνουμε και αυτό μέσα στην κατσαρόλα. Αφήνουμε τα γιουβαρλάκια να βράσουν για 30 λεπτά περίπου.

Για το αυγόκομμα

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους κρόκους. Μπορούμε να προσαρμόσουμε την ποσότητα των αυγών σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας. Το ασπράδι, το κρατάμε για άλλες παρασκευές. Προσθέτουμε επίσης τον χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ, τον κουρκουμά τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό κι αν έχουμε λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο.

Προσθέτουμε επίσης το πιπέρι και το αλάτι. Με ένα πιρούνι, το ανακατεύουμε πολύ καλά για να γίνει ένα ομογενές μείγμα. Όταν τα γιουβαρλάκια μας είναι έτοιμα, κάνουμε το σύνηθες αυγόκομμα, όπως όλοι ξέρουμε κουνώντας το νταβαδάκι μας για να πάει παντού.

Υπέροχη συνταγή για γιουβαρλάκια αλά κρεμ

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Αρχ Χριστόδουλος Αγγελόγλου στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close