Συνταγή για μοσχαρίσιο τηγανιτό συκώτι – Δεν έχετε φάει πιο νόστιμο

Συνταγή για μοσχαρίσιο τηγανιτό συκώτι με δεντρολίβανο. Δεν έχετε φάει πιο νόστιμο! Το τηγανιτό μοσχαρίσιο συκώτι είναι μία κλασική συνταγή που πολλά ελληνικά νοικοκυριά την “τιμούν” μερικές φορές μέσα στον  μήνα. Το μοσχάρι είναι ένα πολύ θρεπτικό κρέας και κάνει καλό σε μικρούς και μεγάλους.

Παρόλα αυτά, αυτά τα τηγανιτά μοσχαρίσια συκώτια, δεν τα έχετε ξανά φάει! Είναι μία μοναδική παραλλαγή για να δούμε ότι ακόμη και στα τηγανιτά συκώτια, αν βάλουμε λίγη παραπάνω φαντασία μπορούμε πραγματικά να απογειώσουμε την γεύση τους!

Δείτε ακόμα Φανταστικό Συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια!

Η συνταγή είναι μέσα στις νοστιμιές και τις μυρωδιές. Το δενδρολίβανο έρχεται να απογειώσει ακόμη περισσότερο το πιάτο. Μη φοβηθείτε να το δοκιμάσετε για το Κυριακάτικο τραπέζι σας ή για κάποιο τραπέζι που έχετε διοργανώσει για φίλους και συγγενείς. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Εκτέλεση

Για αρχή πρέπει να θυμάστε ότι το κρέας δεν το πλένουμε ποτέ. Όμως αν έχει πολύ αίμα, ίσως χρειαστεί να το ξεπλύνετε λίγο. Αρχικά το βάζουμε στο τηγάνι με μισό φλιτζάνι νερό. Το γυρίζουμε με ένα πιρούνι και από την μία μεριά και από την άλλη. Το αφήνουμε για περίπου τέσσερα λεπτά και το βγάζουμε από το τηγάνι.

Αφού το βγάλουμε από το τηγάνι, το σκουπίζουμε με χαρτί, το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για περίπου δύο λεπτά. Το τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. Αφού τηγανιστεί προσθέτουμε το δενδρολίβανο, το αλάτι, το λεμόνι και το ξύδι. Στο τέλος, βάζουμε τα συκώτια μας σε ένα μπολ με το λάδι και τα μυρωδικά τους.

Σκεπάζουμε το μπολ για να πάρουν τα συκώτια την μυρωδιά του ξυδιού και των μπαχαρικών.

Συνταγή για μοσχαρίσιο τηγανιτό συκώτι

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Giannis Artemis Peteinarakis‎ στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close